Fred Debrock

Do the Calimero

hetpaleis & LOD muziektheater/ Lies Pauwels
2021 - 2022
do 21 apr - za 2 jul
21 apr 22
-
2 jul 22

Lies Pauwels toont in Do the Calimero carnaval als ultieme metafoor voor ons mens-zijn. Een uitlaatklep, een volksfeest, een overgangsritueel ook, een niemandsland waar alles kan. Waar je even klein en gebrekkig mag zijn in het schijnsel van het grote.

Do the Calimero gaat op zoek naar wat misschien wel de meest fundamentele drijfveer voor de mens is: het verlangen om een plaats te vinden in een razendsnel veranderende wereld, en om orde te brengen in de chaos. Maar dat blijkt niet altijd even makkelijk. Soms is het nodig om stoom af te laten. En daarom is er carnaval. Waarbij we ons afvragen: welke oude gewoonten moeten we waarderen, welke moeten we minachten? En waarin we op zoek gaan naar de contouren van een nieuwe wereld.

Een kleurrijke en tegelijk donkere voorstelling, balancerend tussen melancholie en extase. Gespeeld door twee muzikanten, drie performers, twee danseressen (Les Mybalés) en een kind. Lies Pauwels maakte eerder Truth or Dare, Britney of Goofy, Nacht und Nebel, Jesus Christ or Superstar en Het Hamiltoncomplex bij hetpaleis. 

programmablad

Klik hier voor een digitaal programmablad.

Do the Calimero.spot

hetpaleis inspireert theaterbezoekers voor en na hun theaterbezoek. Klik hier en vind prikkelend spel- en achtergrondmateriaal bij de voorstelling.

taalicoon

Credits

concept en regie: Lies Pauwels
muziek: Dag Taeldeman, Andrew Van Ostade
spel: Marjan De Schutter, Mick Galliot Fabré, Olga Kunicka, Alexandra van der Raaij Markovic, Amalia Daems Keereman, Dag Taeldeman, Andrew Van Ostade, Doris & Nathalie Bokongo Nkumu (Les Mybalés)
dans en choreografie: Doris & Nathalie Bokongo Nkumu (Les Mybalés)
regie-assistentie: Jenne Van daele
scenografie en kostuum: Johanna Trudzinski
stagiair kostuums: Louis Verlinde
dramaturgie: Tom Rummens
toneelmeester: Wim Piqueur
licht: Koen Corbet
geluid: Victor Hidalgo
stagiair geluid: Sander Cools
techniek: Dean Peeraer
productieleiding: Eva De Wolf
productie: muziektheater LOD
productie en technische realisatie: hetpaleis
co-productie: Apollo-Theater Siegen (DE), Schäxpir Festival - Linz (AT)
met de steun van: de taxsheltermaatregel van de Belgische Federale Overheid
tax shelter partner: Flanders Tax Shelter