Diego Franssens
wo 13 mrt - vr 26 apr
L -> XL

Wat is de Wat

hetpaleis/ Simon De Vos
13 mrt
-
26 apr

Een verhaal over de onaflatende wilskracht van de mens, over de hoop op een nieuwe toekomst én over de zoektocht naar het grote ‘Wat’.

Gorges Ocloo windt de pubers in de zaal om zijn vinger

Gilles Michiels in De Standaard

Wat is de Wat is het spannende verhaal van Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten. Een burgeroorlog breekt aan en Valentino begint samen met honderden andere ‘lost boys’ aan een eindeloze tocht van 1500 km, op zoek naar een veilig onderkomen. De weg is bezaaid met landmijnen, hongerige leeuwen, vijandige milities en de jongen wordt van de ene in de andere onwerkelijke situatie gekatapulteerd.


Dave Eggers schreef met What is the What de ontroerende biografie van Valentino neer. Simon De Vos zet dit literaire meesterwerk op de planken. Gorges Ocloo speelt. Mauro Pawlowski maakt live muziek.
Na zijn Shakespeare-adaptaties voor hetpaleis, kiest De Vos opnieuw voor grote emoties, maatschappelijke betrokkenheid en een kritische blik op de actualiteit, voor jongeren van nu.

 

WatisdeWat.spot

hetpaleis inspireert theaterbezoekers voor en na hun theaterbezoek. Klik hier en vind prikkelend spel- en achtergrondmateriaal bij de voorstelling.
 

audiodescriptie voor blinden en slechtzienden

Op dinsdag 19 maart (schoolvoorstelling) en op woensdag 20 maart (publieke voorstelling) wordt de voorstelling Wat is de Wat ondersteund door audiodescriptie (AD).
AD is een techniek waarbij een theatervoorstelling toegankelijk gemaakt wordt voor mensen met een visuele beperking. Via hoofdtelefoons wordt bijkomende informatie gegeven over wat zich afspeelt op scène en niet duidelijk wordt door de dialogen.
Er zijn speciale plaatsen voorzien voor slechtzienden en hun begeleiders. Ook blindegeleidehonden zijn welkom.
 

Gebaseerd op het boek WHAT IS THE WHAT van Dave Eggers
(c) Dave Eggers 2006
 

Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Tax Shelter fondsenwerving: Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant.

taalicoon


kledingmaten

Credits

oorspronkelijke tekst van What is the What: Dave Eggers
bewerking en regie: Simon De Vos
bewerking en dramaturgie: Tom Rummens
spel: Gorges Ocloo
vormgeving: Stef Stessel
muziek: Mauro Pawlowski
kostuums: Joëlle Meerbergen
kostuums in video: Virginie During
productie en technische realisatie: hetpaleis
regie-assistentie: Lucas van Dam
gebaseerd op het boek: WHAT IS THE WHAT van Dave Eggers, (c) Dave Eggers 2006
Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan de website persoonlijk en snel te maken, gebruikt de website van hetpaleis verschillende cookies. Wanneer je de website gebruikt gaat hetpaleis ervan uit dat je dit goed vindt.
meer informatie