wo 26 sep 13:30 - 15:30

A1000

groot debat tussen jongeren en Antwerpse lijsttrekkers
26 sep
13:30 - 15:30
  • 26 sep
    13:30 - 15:30
    hetpaleis, Antwerpen
    grote zaal

Op woensdag 26 september (namiddag) presenteren de afgevaardigden van de jongeren de resultaten van de A1000 aan de zeven Antwerpse lijstrekkers in de grote zaal van hetpaleis. Dit debat is open voor publiek.

In de voormiddag debatteren 1000 jongeren op het Theaterplein over 5 thema’s aan de hand van verschillende stellingen.
Een jaar geleden startten de voorbereidingen voor dit project. Verschillende scholen namen deel aan een voorbereidend traject. De leerlingen kozen toen 5 thema’s die hen na aan het hart liggen: klimaat, armoede, discriminatie, democratie, mobiliteit.
 

De resultaten van dit debat worden in de namiddag in de grote zaal van hetpaleis gepresenteerd aan de lijsttrekkers van de Antwerpse partijen: Bart De Wever, Kris Peeters, Jinnih Beels, Wouter Van Besien, Filip Dewinter, Peter Mertens en Philippe De Backer. Zij gaan hierover in gesprek met enkele afgevaardigden van de jongeren. Sven Pichal modereert het debat.
 

De A1000 wordt een boeiend discours over wat leeft onder jongeren in Antwerpen en hoe de huidige politiek hier bij aansluit of niet.

Praktisch

Wil je het debat bijwonen? Meld je de dag zelf aan om 13u15 aan het onthaal van hetpaleis, beschikbare plaatsen worden dan vrijgegeven (onder voorbehoud).Een samenwerking tussen hetpaleis, Laika & De Nwe Tijd

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan de website persoonlijk en snel te maken, gebruikt de website van hetpaleis verschillende cookies. Wanneer je de website gebruikt gaat hetpaleis ervan uit dat je dit goed vindt.
meer informatie