Diego Franssens
zo 4 aug - vr 21 feb

Wat is de Wat

hetpaleis/ Simon De Vos
4 aug
-
21 feb

Een verhaal over de onaflatende wilskracht van de mens, over de hoop op een nieuwe toekomst én over de zoektocht naar het grote ‘Wat’.

Door de voorstelling dicht bij de jongeren te houden, is regisseur Simon De Vos er in hetpaleis in geslaagd een voorstelling af te leveren die lang blijft nazinderen.

Gazet van Antwerpen

Wat is de Wat is het onwaarschijnlijke verhaal van Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten. Een burgeroorlog breekt uit en Valentino begint samen met honderden andere ‘lost boys’ aan een eindeloze tocht van 1500 km, op zoek naar een veilig onderkomen. De weg is bezaaid met landmijnen, hongerige leeuwen, vijandige milities en de jongen wordt van de ene onwerkelijke situatie in de andere gekatapulteerd.

Dave Eggers schreef met What is the What de ontroerende biografie van Valentino neer. Simon De Vos zet dit literaire meesterwerk op de planken. Gorges Ocloo speelt. Mauro Pawlowski maakt live muziek.
 

WatisdeWat.spot

hetpaleis inspireert theaterbezoekers voor en na hun theaterbezoek. Klik hier en vind prikkelend spel- en achtergrondmateriaal bij de voorstelling.

taalicoon

  

Gebaseerd op het boek WHAT IS THE WHAT van Dave Eggers
(c) Dave Eggers 2006
 

Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Tax Shelter fondsenwerving: Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant.

Credits

tekst: Dave Eggers
bewerking en regie: Simon De Vos
bewerking en dramaturgie: Tom Rummens
spel: Gorges Ocloo
vormgeving: Stef Stessel
muziek: Mauro Pawlowski
kostuums: Joëlle Meerbergen
regie-assistentie: Lucas van Dam
productie en technische realisatie: hetpaleis
Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan de website persoonlijk en snel te maken, gebruikt de website van hetpaleis verschillende cookies. Wanneer je de website gebruikt gaat hetpaleis ervan uit dat je dit goed vindt.
meer informatie