Victoriano Moreno

voorbij - De bevrijding van het edelhert

hetpaleis/ Thomas Bellinck & Khalid Koujili El Yakoubi
vr 13 mrt - za 28 mrt
13 mrt 20
-
28 mrt 20

Om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, annuleert hetpaleis – met pijn in het hart maar uit liefde voor ons team en publiek - alle publieke activiteiten tot en met 3 april 2020. 

Dat betekent dat zowel de première van De Bevrijding van het Edelhert (9+) als de première van Kier (4+) worden uitgesteld. We zoeken naar nieuwe data, dit of volgend seizoen. Mensen die tickets hebben gekocht of gereserveerd, worden zo snel mogelijk gecontacteerd.  Dank voor je begrip en zorg goed voor elkaar.

We zijn in het Hertenbos. Gisteren zijn mama Edelhert en de giraf de gevangenis in gezwierd.  De spanning is te snijden, het bos is diep verdeeld, zelfs de kippen pikken het niet meer. Het is tijd. De olifant en de dolfijn hebben een plan.

Als een flamingo in een hertenbos komt wonen, moet die dan op een hert gaan lijken? Moet het echt altijd alleen maar de giraf zijn die haar nek uitsteekt? En als Magda de mossel mee wil doen, mag da?

Op vraag van hetpaleis maken theatermakers Thomas Bellinck en Khalid Koujili El Yakoubi samen hun eerste productie voor een jong publiek. Pieter De Buysser schreef een beestig stuk voor een bende topacteurs.

Debevrijdingvanhetedelhert.spot

hetpaleis inspireert theaterbezoekers voor en na hun theaterbezoek. Klik hier en vind prikkelend spel- en achtergrondmateriaal bij de voorstelling.

taalicoon

Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Tax Shelter fondsenwerving: Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant.

Credits

co-regie: Khalid Koujili El Yakoubi, Thomas Bellinck
tekst: Pieter De Buysser
spel: Marjan De Schutter, Farbod Fathinejadfard, Maya Mertens, Ahilan Ratnamohan, Karlijn Sileghem, Jeroen Van der Ven
scenografie: Stef Stessel
kostuum: Rachid Laachir
choreografie: Ahilan Ratnamohan
compositie: Maya Mertens
dramaturgie: Rosine Mbakam
productie en technische realisatie: hetpaleis
lichtontwerp: Stef Stessel, Sander Salden