Martine Decroos
do 20 mei - zo 30 mei
2020 - 2021

SINOPIA

Studio ORKA
20 mei
-
30 mei

Reconstructie van wat (n)ooit goed was.

Twee zussen reconstrueren het huwelijk van hun ouders. Vol vuur en passie vertellen ze hoe ze elkaar voor het eerst ontmoetten, in het museum. Ze verbeelden zich hun eerste kus, daar op die bank voor dát schilderij. Een relaas van smoorverliefde mensen die zich ’s nachts lieten opsluiten in het museum, om het mooiste kunstwerk ter wereld te maken: hun twee prachtige dochters. Samen met de zussen verliest het publiek zich in een liefdesverhaal dat ooit heel schoon begon. Om vervolgens af te brokkelen en luidruchtig uit elkaar te vallen. Vandaag vragen ze zich af wat er overblijft. En of het zinvoller is naar vroeger te kijken of toch maar beter naar de toekomst? 

Studio ORKA speelt SINOPIA* opnieuw op een unieke locatie, in een Antwerps museum.

* Een sinopia is een voorbereidende schets voor een fresco. De rode kleurstof die daarvoor werd gebruikt was oorspronkelijk afkomstig uit de Turkse stad Sinope.

taaliconen 

Onderdeel van:
lager
Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan de website persoonlijk en snel te maken, gebruikt de website van hetpaleis verschillende cookies. Wanneer je de website gebruikt gaat hetpaleis ervan uit dat je dit goed vindt.
meer informatie