Anna Vanaershot
wo 19 feb - zo 23 feb
2013 - 2014

Aan Tafel!

Braakland/ZheBilding en hetpaleis
19 feb
-
23 feb
  • 19 feb
    -
    23 feb
    hetpaleis, Antwerpen
    kleine zaal

Een lege tafel waar een camera boven hangt.

Wat er te zien is – voorlopig niks dus – wordt geprojecteerd. Dan duiken twee heren op. Wie al eens een voorstelling van Braakland/ZheBilding meepikt, herkent meteen Gerrit Valckenaers. Wie thuis is in grooves van het onvoorzichtige type weet dat de ander percussionist Kobe Proesmans moet zijn.

Afwisselend zetten ze iets op de tafel. Ze weten niet op voorhand wat. Maar binnen de kortste keren wordt er muziek op gemaakt. Na iedere ‘song’ wordt de tafel afgeruimd en wordt een nieuw ‘instrument’ geïntroduceerd. De spannendste improvisatievoorstelling die een mens zich wensen kan. En ook nog eens van de interactieve soort.

Percussionist Kobe Proesmans maakte het afgelopen hetpaleisseizoen (2012-2013) samen met choreografe Iris Bouche voor de Grote zaal de fel gesmaakte muzikale dansvoorstelling Wulong of de dansende draak. Multi-instrumentalist Gerrit Valckenaers onderzocht de afgelopen jaren de muzikale mogelijkheden van gevonden voorwerpen en klankopnames. Zo bestaat zijn instrumentarium ook uit gestemde spiegelscherven en stenen, fietswielen en een kom met water. 

In Aan Tafel! brengen beide muzikanten hun talenten samen. Ze weten waar ze (aan) beginnen. Niemand weet waar het zal eindigen.

vanaf 8 jaar

Credits

muziek: Kobe Proesmans, Gerrit Valckenaers
projectleiding: Raf Peeters
toneelmeester: Francis Van Laere
techniek: Thomas Verachtert

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan de website persoonlijk en snel te maken, gebruikt de website van hetpaleis verschillende cookies. Wanneer je de website gebruikt gaat hetpaleis ervan uit dat je dit goed vindt.
meer informatie