middelbaar 22-23

 • BOEF!

  DE MAAN
  2022 - 2023
  za 29 apr
  -
  di 2 mei

  Drie muzikanten/performers.
  Poëzie, flarden tekst en andere schrijfsels.
  Slam, gospel, rap en beatbox. Het publiek in een arena errond.

   

 • De Kleine Prins

  Theater Malpertuis
  2022 - 2023
  do 27 apr
  -
  vr 28 apr

  Na een noodlanding in de woestijn ontmoet een piloot een kleine jongen. De jongen vertelt honderduit over de planeet waar hij vandaan komt, de bloem waarmee hij samenwoont en het gevecht dat hij levert met de zaadjes van de apenbroodboom.

   

 • In between spaces

  Collectief Elan(d)
  2022 - 2023
  do 16 mrt
  -
  vr 17 mrt

  Er is hoop.
  Een hoop stoelen.

 • Atelier Tactile Talk

  Katrien Oosterlinck
  2022 - 2023
  di 28 feb
  -
  wo 1 mrt

  Stel een vraag door een rots te positioneren in de ruimte.
  Antwoord met een andere rots en kijk hoe het landschap verandert.
  Verplaats de rotsen en volg het ritme van een ander.
  Neem de leiding en plaats je lichaam in het landschap.

   

 • voorbij - 1984

  hetpaleis & De Nwe Tijd/ Freek Vielen
  2022 - 2023
  do 9 feb
  -
  za 18 feb
  vanaf 15 jaar

  1984. Een land ergens in de toekomst. De Partij geleid door Big Brother controleert alles en iedereen. Elke stap die je zet, wordt door camera’s gevolgd. Elke uitspraak die je doet, wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

  Winston werkt op het Ministerie van de Waarheid om de geschiedenis te herschrijven en te herschrijven in lijn met de visie van de Partij. Steeds meer voelt hij weerstand tegenover het systeem dat hij moet dienen. Voorzichtig gaat hij op zoek naar gelijkgestemden. Maar wie kan je vertrouwen? Uiteindelijk lijkt alleen de liefde een uitweg, maar is dat echt zo?

 • UNDRWRLD

  Theater FroeFroe
  2022 - 2023
  di 29 nov
  -
  za 3 dec

  'Het pad naar een vrouwenhart is een snelweg, je moet alleen gas durven geven. Doorvlammen is het motto van de moderne Romeo, plankgas zal het worden.'

 • SHE

  KOPERGIETERY & KGbe
  2022 - 2023
  vr 25 nov
  -
  za 26 nov

  In SHE kruipt actrice en zangeres Laurence Roothooft in de huid van talloze vrouwen die haar beroeren. Samen met regisseur Suze Milius drijft ze haar drang om te transformeren tot het uiterste.

 • 8.3

  hetpaleis & A7LA5/ Radouan Mriziga
  2022 - 2023
  vr 11 nov
  -
  wo 22 mrt
  vanaf 15 jaar

  a choreographic concert about togetherness

  Als er een lied zou bestaan dat het hier en nu weerspiegelt, hoe zou dat dan klinken? Zeven jonge performers halen inspiratie uit protestsongs, bewegingen en artiesten die verandering wensten. Kijkend naar onze wereld van vandaag schrijven ze hun lied voor het verleden, het heden en de toekomst. Want als de wereld in brand staat, is dat misschien nog het beste wat je kan doen.

 • voorbij - Voorjaarsontwaken

  WOLF WOLF
  2022 - 2023
  wo 26 okt

  ‘And they all lived happily ever after
  And they all lived happily
  And they all lived
  And they all
  Grew up’

  Labrinth, ‘Euphoria’

   

 • JONGEN

  TEATERi, de Roovers & Carly Wijs
  2022 - 2023
  di 25 okt
  -
  za 29 okt

  JONGEN (voorheen BOY) vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Reimer. In 1966 worden de tweelingbaby’s Brian en Bruce besneden. Maar deze simpele operatie gaat bij Bruce volledig mis. Na gesprekken bij vele dokters nemen de ouders van Bruce een ingrijpende beslissing: ze laten hem veranderen in een meisje. Bruce wordt Brenda. Jarenlang houden de ouders dit verhaal voor Brenda verborgen. Maar al op jonge leeftijd voelt ze dat er iets niet klopt…

 • I think we need to talk

  Collectief Elan(d)
  2022 - 2023
  do 20 okt
  -
  za 22 okt

  Weinig woorden, veel wol. Roze wol.

  Welkom in het universum van I think we need to talk, een interactieve voorstelling van Collectief Elan(d). Zoek je plek en brei mee aan dit verhaal over wat ons verbindt.

 • Niets

  hetpaleis & De Nwe Tijd/ Freek Vielen - naar het boek van Janne Teller
  2022 - 2023
  di 18 okt
  -
  wo 9 nov

  Het begint allemaal met Pierre Anthon, een jongen uit klas 2B. Op een dag staat hij op, pakt zijn tas en zegt kalm: ‘Er bestaat niets van betekenis, dat had ik al lang door. En daarom heeft het geen zin om iets te doen, dat heb ik net begrepen.’ Hij loopt de klas uit en gaat in een pruimenboom zitten. 

  Zijn klasgenoten besluiten hem te laten zien dat hij het fout heeft. In een verlaten loods aan de rand van het dorp beginnen ze een Berg van Betekenis te bouwen. Om beurten moet iemand iets afstaan wat hem of haar dierbaar is. Wat onschuldig begint, krijgt algauw een dramatische gevolgen...

 • Misdaad en Straf

  LAZARUS
  2022 - 2023
  do 6 okt
  -
  za 8 okt

  Ten prooi aan koorts, geldgebrek en een algemeen gevoel van malaise pleegt Raskolnikov een moord. Met een bijl dan nog wel. Hij steelt wat juwelen en begraaft ze ergens op een binnenplaats. Maar wat met die bijl?

 • Birds

  Ultima Vez/ Seppe Baeyens
  2022 - 2023
  do 29 sep
  -
  zo 2 okt

  Kan het publiek mee de choreografie van een voorstelling schrijven? Na Tornar (2015) en INVITED (2018) zet Seppe Baeyens met Birds zijn onderzoek verder. Hoe kunnen performers en publiek tijdens een voorstelling een gemeenschap vormen?