STORMKLASDAG

Altijd al filosoof, wetenschapper of kunstenaar willen zijn? In de klasworkshops wordt die droom werkelijkheid en gaan de kinderen aan de slag in verschillende ateliers rond het thema ‘maritiem erfgoed’. Elke expeditie is inspirerend en onvergetelijk. Het kind, experiment en onderzoek staan centraal op deze dag.

 

Stormkop wil kinderen leren verwoorden waarom een kunstwerk mooi of niet mooi is. Waarom is een vraag stellen belangrijker dan het antwoord weten? Wanneer praat je over je mening en wanneer toon je je gevoelens? Ontwikkel je automatisch respect voor de mening en gevoelens van anderen?

 

Kunst, filosofie en wetenschap staan in een directe relatie met de samenleving. Ze leren je naar het leven te kijken vanuit meerdere invalshoeken. Stormkop wil op die manier een kweekvijver zijn voor de mondige burgers van morgen.

 

Stormkop, voordien bekend als HETSTEEN, is een educatief vragenhuis voor jonge dromers, denkers en doeners. Een plek waar de handen uit de mouwen gaan, de knieën vuil worden, het hart in de war wordt geschopt en het hoofd vragende partij mag zijn. Stormkop woont op een oude scheepswerf aan de Droogdokken. Je hoeft je handen maar in de Schelde te stoppen om in verbinding te staan met de rest van de wereld. Deze locatie ademt maritiem erfgoed. Meteen ook het nieuwe thema dat ondersteboven, binnenstebuiten en ook wel eens gewoon rechtop gezet zal worden.

 

--------------------

WANNEER: Op dinsdag, donderdag en vrijdag (van september 2018 tot juni 2019, niet tijdens de vakanties).
UUR: Van 9u30 tot 15u.
PRIJS: 250 euro per klasdag, inclusief verse soep.
AANTALLEN: Maximaal 30 leerlingen per klasdag.
ADRES: Droogdokkenweg AWN 1, 2030 Antwerpen (makkelijk bereikbaar met tram 7).  
CONTACT EN RESERVATIES: www.stormkop.be