kabinet k en HETPALEIS zoeken jongens en meisjes tussen 8 en 11 jaar oud.

 kabinet k en HETPALEIS zoeken voor hun nieuwe productie invisible jongens en meisjes tussen 8 en 11 jaar oud. 

Daarvoor organiseren kabinet k en HETPALEIS workshops in 3 fasen:

1. Een initiërende workshop

Na inschrijving, op één van volgende momenten:
1. op zaterdag 6 mei van 10u30 tot 12u30
2. op zaterdag 6 mei van 14u30 tot 16u30
3. op zondag 7 mei van 10u30 tot 12u30
4. op zondag 7 mei van 14u30 tot 16u30

2. Na een eerste selectie nodigen we een aantal kinderen uit voor een korte workshop-reeks van 3 woensdagnamiddagen: 17, 24 & 31 mei, telkens van 14 tot 17u

3. In een derde fase, op 10 & 11 juni, werkt een kleine groep kinderen in een intensief doorwerkweekend samen met een aantal volwassen dansers.

Finaal worden 3 kinderen geselecteerd om mee te werken aan de voorstelling. In die fase wordt er ook meer info gegeven aan de betrokken ouders.

Vanuit speelse basis

In de initiatieworkshop werkt kabinet k vanuit een speelse basis aan concrete bewegings-opdrachten. kabinet k houdt zich ver van het competitieve karakter dat sommigen zich bij het woord ‘auditie’ voorstellen. De selectie gebeurt op basis van een wederzijdse verstandhouding tussen de kinderen, de makers en het gezochte bewegingsmateriaal. kabinet k verwacht geen speciale voorbereidingen van de kinderen of enige voorkennis van dans.

Wel verwacht kabinet k van de geselecteerde kinderen een bereidheid om een intens creatieproces aan te gaan (in Antwerpen), en zich beschikbaar op te stellen tijdens de creatie- en speelperiode. De repetities gaan vanaf eind augustus 2017 door in HETPALEIS in Antwerpen. De première is op 16 februari 2018 in NTMinnemeers in Gent. Daarna reist de voorstelling langs Vlaamse en internationale podia.

Over de voorstelling

invisible wordt een woordeloze, beeldende voorstelling, in een choreografie van Joke Laureyns en Kwint Manshoven. Het project is een productie van kabinet k en HETPALEIS, in coproductie met STUK Leuven, en met de steun van stad Gent en de Vlaamse Gemeenschap.

Joke Laureyns en Kwint Manshoven zijn beiden choreograaf en richten zich met hun gezelschap kabinet k specifiek op het ontwikkelen van een danstaal voor jong publiek. De voorbije jaren maakten ze verscheidene voorstellingen met en voor kinderen. Meer info op www.kabinetk.be

Inschrijven:

Stuur vòòr 26 april een mail naar jelte.vanroy@hetpaleis.be met als onderwerp: initiatie-workshop invisible, met vermelding van naam en geboortedatum van het kind en het telefoonnummer van de ouders. Als één van de momenten voor de initiërende workshop niet past, gelieve dit dan ook te vermelden. Wij sturen op 28 april een bevestigingsmail met vermelding van het uur waarop uw kind verwacht wordt.
Alle workshops vinden plaats in HETPALEIS