Een nieuw hetpaleis-seizoen!

Het nieuwe hetpaleis-seizoen is daar! 
Kleur. Dat is wat nu ontbreekt in de brochure en op de website. Het wordt geenszins een kleurloos seizoen maar we willen je nog even in spanning houden over onze nieuwe look and feel. Die maken we bekend tijdens het openingsweekend op 9 en 10 september.Beste bezoeker,


Toen we als nieuwe artistieke leiding nadachten over de rol van hetpaleis in de stad, wisten we één ding vanaf het begin heel zeker: het moet een open huis zijn, een plek die de stad en haar bewoners onophoudelijk en onvoorwaardelijk in- en uitademt. Niet alleen een theater aan een plein, maar een theater dat een plein is: een ontmoetingsplek voor jong en oud, toeschouwer en deelnemer, cultuurfan in hart en nieren én toevallige voorbijganger.

Dit is het volledige programma van het eerste seizoen die we helemaal vanuit dat idee hebben samengesteld. Met een programmering waarin eigen producties en coproducties hand in hand gaan met voorstellingen van andere gezelschappen. Omdat hetpaleis niet alleen zelf theater maakt maar ook een warme gastheer is, niet alleen voor jou als toeschouwer maar ook voor die artiesten en gezelschappen waarvan we vinden dat ze spannend en relevant werk maken voor een jong publiek.
Alle voorstellingen en plannen die je in deze seizoensbrochure terugvindt, hebben ons overtuigd van hun vermogen om te verbazen, om vragen te stellen over de wereld waarin we leven of over de toestand waarin we ons bevinden: verliefd of verdrietig, bang of blij, somber of gelukkig … Naast de voorstellingen werken we uiteraard ook aan een uitgebreid aanbod van workshops voor kinderen en jongeren. Meer dan ooit betrekken we daarbij de kunstenaars zelf.

Kleur. Dat is wat ontbreekt in de brochure en op de website. Het wordt geenszins een kleurloos seizoen maar we willen je nog even in spanning houden over onze nieuwe look and feel. Die maken we bekend tijdens het openingsweekend op 9 en 10 september. En dan mag je de brochure ook eigenhandig kleur geven. Tot dan!


Els De Bodt & Tom Rummens