Servaes Dewispelaere

gezocht: jongeren (15+) voor workshopreeks rond spel en film

Workshopreeks spel & film met Servaes Dewispelaere (master filmregie KASK)

vanaf 15 jaar

Ken je dat gevoel? Dat deze, onze wereld niet dé wereld is? Dat het zoveel beter kan, maar ook slechter. Stel nu dat jij een andere wereld kan bedenken, creëren… hoe zou de liefde er daar dan uitzien?

Geen medium dat zò overtuigend andere werelden kan oproepen als film. En daarover gaat deze workshop. Regisseur Servaes Dewispelaere onderzoekt onheilspellende én hoopvolle samenlevingen in film en hij doet dit graag met jou. 

We vertrekken vanuit voorbeelden uit allerlei films en boeken. Al discussiërend en improviserend proberen we een nieuwe wereld te creëren. We doen dit via gerichte oefeningen en maken daarbij de link met verschillende audiovisuele technieken. Zo werken we onderzoekend en spelend toe naar een eindresultaat. Wordt dat een kortfilm? Een video- installatie? Een korte filmische theatervoorstelling? Dat zoeken we samen uit...

Wil je graag deelnemen aan deze workshop? Meld je aan met een eigen filmpje van maximum 3 minuten waarin je jezelf voorstelt en vertelt wat je prikkelt aan deze oproep. Meld je voor 1 september 2021 via dit formulier aan met een eigen filmpje van maximum 3 minuten waarin je jezelf voorstelt en vertelt wat je prikkelt aan deze oproep. We selecteren een achttal deelnemers. Deelname is gratis.

De workshop bestaat uit twee delen:

* 7 bijeenkomsten op zaterdag:
15.01.22 van 10u tot 16u + 22, 29.01.22 en 5, 12, 19, 26.02.22 van 13u30 tot 16u30 

* 5 volle dagen in de krokusvakantie waarin naar een eindresultaat wordt toegewerkt:

28.02 - 4.03.22 van 10u tot 16u 


Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar silke.debruyne@hetpaleis.be.