hetpaleis en Lies Van Assche zoeken tweedehands kledij

King Lear in een gewaad, gemaakt van jouw oude jeans? Regan in een rok van een Noorse wollen trui van je oma? Gooi niet zomaar al je oude kledij weg, maar geef het een tweede leven op scène.Wist je dat we per jaar per persoon ongeveer 13 kilo kleding weggooien? En dat daarvan slechts een kwart gerecycleerd wordt?

Lies Van Assche, kostuumontwerpster, artistieke geest en drijvende kracht achter het sociaal innovatieve textielproject "DOEK", doet al een tijdje onderzoek naar het opwaarderen van deze textielreststromen.
Voor de productie King Lear proberen zij en haar kostuumteam zo duurzaam mogelijk de aankleding van de personages te verzorgen. Zij zoeken daarom kledij die je niet meer wil dragen en die zij kunnen upcyclen tot theaterkostuums.

Breng tussen 15 augustus en 15 september je proper gewassen kledij binnen in hetpaleis of Het Zuidelijk Toneel. Zorg dat jouw naam, emailadres en telefoonnummer duidelijk ergens vermeld staan. In ruil voor je goede daad krijg je daarna een ticket voor de avant-première van King Lear.
Beeldmateriaal van dit duurzaam ontwerpproces zal je vanaf de eerste repetitiedag in september kunnen volgen op een blog op de website.

Aan jou om een stukje van je kledij te herkennen!

Je kan je spullen overdag bezorgen bij:

  • hetpaleis: Meistraat 2, Antwerpen (bij de portier, via de artiesteningang)
  • Het Zuidelijk Toneel: Ringbaan Oost 8-15, Tilburg (begane grond).

De kledij die niet gebruikt wordt, doneren we aan het opvangcentrum Linkeroever (Rode kruis Vlaanderen).