Programma Mind the world Festival bekend

Mind the world is een gloednieuw internationaal festival. Tien dagen lang presenteert hetpaleis kinder- en jeugdvoorstellingen uit verschillende landen, voorstellingen die allemaal een ander verhaal vertellen over de wereld waarin we leven en de uitdagingen waar we samen voor staan. Een festival voor alle kinderen, jongeren én volwassenen die begaan zijn met wat er vandaag in de wereld gebeurt.Naast de voorstellingen is er een filmprogramma, de eerste editie van de hetpaleisuniversiteit, kookworkshops en een tweedaags symposium voor professionelen over samenwerken met vluchtelingen in de podiumkunsten.

We leven in tijden van onzekerheid en angst, maar ook van kansen, dromen en nieuwe toekomstbeelden. Hoe gedragen mensen zich in een groep, wie is de leider en wie volgt, en wat is eigenlijk kuddegedrag? Wat zijn de grenzen van de democratie? Hoe kan Europa weer een droom worden? Wat is oorlog, waarom voeren we hem, wat zijn de gevolgen? Welke littekens dragen de steden en mensen die een oorlog hebben doorstaan? Wat is het verschil tussen jongens en meisjes, en is dat wel relevant?

Kunst kan de wereld niet redden, maar het kan wel een poging doen om hem beter te begrijpen. hetpaleis wil kinderen en jongeren dat soort kunst tonen. Om het andere, het onbekende binnen te laten en ermee in gesprek te gaan. Omdat het verrijkend is en soms ook ontregelend. En dat kan af en toe geen kwaad.

Van 5 t/m 10.10.17 in hetpaleis
Ontdek het volledige programma hier
 

 

Mind the world
internationaal festival voor jong publiek met een hart voor de wereld
5 > 15.10.17