Stuur Het Hamiltoncomplex naar het jaar 2117

Wat moet er over honderd jaar absoluut nog bekeken kunnen worden? Die vraagt stelt het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) met de campagne De Beeldcapsule.

Een raad van wijzen selecteerde een vijftigtal unieke archiefbeelden van verschillende   media-, erfgoed- en podiumkunstenorganisaties. Aan het grote publiek wordt gevraagd om te stemmen. De vijf meest gekozen video’s gaan in de ‘Beeldcapsule 2117’.
hetpaleis dingt mee naar een plaats in De Beeldcapsule met een reportage over Het Hamiltoncomplex.

Het Hamiltoncomplex is een fysieke, visuele en filosofische voorstelling van Lies Pauwels over die momenten waarop de dingen beginnen te kantelen. 13 meisjes van 13 jaar en een bodybuilder deelden het podium. De voorstelling werd na de première in augustus 2015 zowel nationaal als internationaal door het publiek bedolven onder superlatieven.

Onder meer Danira Boukhriss, Marc Reynebeau, Catherine Vandoorne en Patrick Allegaert stuurden hetpaleis en het Hamiltoncomplex in hun eigen beeldcapsule naar 2117.
“Kindertheater is met zijn ongeremdheid en fantasievolle beleving pure magie. Dat dit in Vlaanderen zo professioneel wordt aangepakt door verschillende theaters moeten we toejuichen en ondersteunen. Het enthousiasme van de jonge acteurs is iets wat over 100 jaar hopelijk nog op de planken te zien is.” aldus Catherine Vandoorne.

Stem jij de dertien meisjes mee de toekomst in?

Bekijk de video hier, voeg ze toe aan jouw Beeldcapsule en deel ze met je vrienden. Je stem uitbrengen kan tot en met 22 oktober 2017.
Op 27 oktober, op de UNESCO werelddag van het audiovisueel erfgoed, maakt VIAA de vijf beelden bekend.