kurt van der elst

Beleef Dag van de Dans in hetpaleis

Op zaterdag 27 april vieren we de 9de editie van de Dag van de Dans, en ook hetpaleis doet mee! Dan kan je bij ons een hele dag je danshart komen ophalen.

We beginnen met de voorstelling ERATO (ALL) van Femke Gyselink. In deze intieme en korte solo choreografeert ze zichzelf op muziek van Palmistry, Gwilym Gold en Hiatus Kaiyote. Ze heeft een achtergrond van 9 jaar als artistiek assistent van Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas en is lid van de faculteit van P.A.R.T.S. Haar solo belooft een inspirerend begin van de dag te worden. 

Deze voorstelling is gratis, reserveren hoeft niet. 

meer over ERATO 

's Avonds kan je komen kijken naar de voorstelling WASCO! (6+). Tien jonge performers tussen 6 en 12 jaar oud bouwen vanaf nul een wereld, ver verwijderd van die van volwassenen. Met wasco's en verfborstels in de hand dansen ze een universum op hun voorwaarden. Het eindresultaat is een levendig schilderij.

Choreograaf Lisbeth Gruwez en muzikant Maarten van Cauwenberghe verkennen in deze voorstelling het raakvlak tussen muziek, tekenen en dans. WASCO! is een uitnodiging om buiten de lijnen te kleuren. Een explosieve action painting performance. Ongeremd, chaotisch en wild. En soms zacht.

Reserveer je tickets hieronder.

meer over WASCO!