Theatre Day Productions

Roadtrip Cultuureducatie 2024

Child body in conflict

3 praktijkverhalen over bevrijding

29 mei 2024 19:00 - 21:30 | Publiq en hetpaleis | online event

Een kinderlichaam is de spiegel van de omgeving waarin het opgroeit. Als die omgeving vol spanning is, dan heeft dat een impact. Er zijn vele vormen van stress waardoor een kinderlichaam getekend kan worden. Kan zo’n lichaam worden bevrijd? Welke rol speelt kunst daarin? Wat kunnen we leren van (kunst)organisaties die werken met kinderen in conflictsituaties?

Tijdens het online roadtripevent brengen we drie opmerkelijke gesprekspartners samen. Ze vormen drie inspirerende praktijken waarin het kind centraal staat en waarin artistieke en rituele handelingen een sleutel vormen tot bevrijding en verbinding. Na de drie praktijkverhalen is er ruimte voor reflectie en uitwisseling.

Medewerkers van hetpaleis gaan tijdens het event in gesprek met:

  • Emile Saba is artistiek leider van het Ashtar Theatre (Ramallah, Palestina). Dit theater bouwde in de context van militaire onderdrukking een grote expertise op in het werk met kinderen en jongeren.
  • Joke Laureyns is choreograaf en mede-oprichter van het dansgezelschap kabinet k (Gent). Kabinet k co-creëert met kinderen en professionele dansers; het ontwikkelde een artistieke taal die ook in conflictgebied als urgent wordt ervaren.
  • Marie Pierrard is pedagoog en mede-oprichter van La Petite École (Brussel). Dit is een pedagogisch project voor vluchtelingenkinderen die nog nooit naar school zijn geweest; het is een transitieplek die de instap in het reguliere onderwijs wil vergemakkelijken.

schrijf je hier in

Meer over roadtrip cultuureducatie.