Oh oh oh dennenboom

hetpaleis/Kim Karssen en Hendrik Kegels

We zijn heel blij dat Oh oh oh dennenboom een plek krijgt op jouw podium. Op de pagina hieronder vind je al het materiaal om er zowel technisch als communicatief iets moois van te maken.

Voor alle vragen kan je bij Zita Epenge (0476 95 95 82) terecht. Heb je specifiek vragen in verband met communicatie, neem dan contact op met Sarah Binnemans (03 202 83 76). 


 

Na eerdere succesvolle samenwerkingen als KIER (4+) en NIETES (4+) slaan Kim Karssen en Hendrik Kegels opnieuw de handen in elkaar. Dit keer laten ze hun overrompelende fantasie los op de grote zaal. 

Ieder jaar worden er ontelbaar veel sparren en dennen omgehakt om onze woonkamers te versieren en onze haardvuren te laten branden. Maar wat vinden die dennenbomen daar eigenlijk zelf van? Staan ze elk jaar popelend in rijtjes aan te schuiven, hopend om uitgekozen te worden of kruipen ze bibberend achter elkaar weg om vervolgens alsnog afgemaakt te worden? 

Tijdens Oh oh oh Dennenboom leren we de bomen in het bos kennen. Zo is er de ouderling - ooit met kluit weggehaald en teruggezet - die nu de bron van alle informatie is over hoe het er bij de mensen aan toegaat. Er is een suïcidale boom, die net erg graag omgehakt wil worden. Maar ja, als je maar 3 schrale takken hebt, wil niemand je voor kerst in huis. De bomen vormen samen een prachtig bos. Tot het kapseizoen opnieuw wordt geopend. De tragedie is begonnen. Maar dit jaar is anders. Dit jaar hebben de bomen er genoeg van! Er wordt geschoten met dennenappels, de zagers worden omsingeld, bang gemaakt en raken verstrikt in hun eigen kerstboomnetten. Zelfs de sparren sparren mee. De voorstelling ontspoort in een heuse dennenrevolutie. Ook al hebben ze geen stem, zal er toch naar de dennen geluisterd worden? Zullen ze erin slagen om nieuwe tradities te installeren in de aangrenzende stad?

Tijdens de voorstelling worden de acteurs live begeleid door een driekoppige swingband. Muziek en liedjesteksten worden gecomponeerd door rapper Merel Pauw (Elmer) en Steven Ivo (producer Elmer). De combinatie swingband en rapper zorgt voor een tegendraadse mix tussen modern en nostalgisch. Oh oh oh dennenboom is dus niet alleen een familievoorstelling maar ook een spetterende musical, eigenwijs objecttheater, een naaldbomenballet, een anti-kerstdemonstratie, een onophoudelijke slapstickact en een groots anarchistisch spektakel voor iedereen vanaf zes jaar.

taalicoon 3
6+ | 1-4 LJ
tags theater, muziektheater, première

 

communicatiemateriaal

drukwerk

 • Ontvang je graag A2-affiches? Stuur een mail met het gewenste aantal naar Sarah.

omkadering

Rond elke hetpaleis-productie wordt een 'spot' gemaakt, die beschikbaar is vanaf de dag van de première. Dat is een online platform met een heleboel extra informatie: interviews met de makers, drama- en beeldopdrachten, muziekfragmenten, filmpjes en meer, zowel voor een familie- als een scholenpubliek. 

credits

maker en speler Kim Karssen en Hendrik Kegels
muziek Merel Pauw en Steven Ivo
productie hetpaleis

financiële en technische voorwaarden

 

Speelperiode

 • premièredatum: 19 december 2025
 • de speelperiode is beperkt in het premièreseizoen, enkel reeksen van meerdere dagen worden overwogen in de periode van 30 december 2025 tot en met 19 januari 2026.

Technisch

 • grote zaal (breedte: min. 14 meter, diepte: min. 10 meter, hoogte: min. 14 meter)

Leeftijd

 • vanaf 6 jaar
 • 1e t.e.m. 4e leerjaar

Uitkoopsom (exclusief 6% btw., voor Vlaanderen)

 • volgt in de loop van september
 • bij vragen gelieve contact op te nemen met Zita Epenge

Bijkomende kosten (voor Vlaanderen)

 • reiskosten
 • transportkosten
 • accomodatie in sommige gevallen
 • catering ter plekke voorzien
  Hoe we die extra kosten berekenen, lees je hier.