HETSTEEN

 Vragenhuis voor jonge denkers, dromers en doeners

HETSTEEN is een vragenhuis waar kinderen alleen, in klas – of familieverband als filosoof, wetenschapper of kunstenaar op (onder)zoek gaan naar vragen rond het thema TIJD. Niet de feiten, maar het experiment van het kind staat centraal in dit huis. TIJD en TIJD meten zijn het vertrekpunt. De fantasie en verbeelding van het kind vormen het kompas om zelf aan de slag te gaan in verschillende ateliers.

De insteek bij de ateliers is filosofisch, wetenschappelijk of kunstzinnig van aard. Zo maak je zelf een animatiefilm, zet je de voortglijdende tijd om in beeld of beweging en ga je aan de slag met de relativiteitstheorie.

HETSTEEN is er voor kinderen die een feest vieren op woensdag of zaterdag, voor kinderen met (groot)ouders op zondag, voor 3-daagse tijdreizen in de vakanties en het kind op stap met zijn klas (donderdag en vrijdag). Daarnaast heeft HETSTEEN een heerlijk grote speel- en ontmoetingsruimte waar je iets kan drinken of eten met zicht op de Schelde. Verder biedt HETSTEEN rondleidingen door het historische deel van het gebouw en lezingen aan volwassenen en nieuwsgierige kinderen.

HETSTEEN vragenhuis voor jonge denkers, dromers en doeners is een project van hetpaleis in opdracht van de Stad Antwerpen. In samenwerking met Kidscam, animatiefilmstudio voor kinderen en jongeren.