over HETSTEEN

VRAGENHUIS VOOR JONGE DENKERS, DROMERS EN DOENERS

 

HETSTEEN is een vragenhuis waar kinderen alleen, in klas – of familieverband als filosoof, wetenschapper of kunstenaar op onderzoek gaan naar vragen rond het thema TIJD. Niet de feiten, maar het experiment van het kind staan centraal in dit huis. De fantasie en verbeelding van het kind vormen het kompas om zelf aan de slag te gaan in verschillende ateliers.

 

De insteek bij de ateliers is filosofisch, wetenschappelijk of kunstzinnig van aard. Zo maak je zelf een animatiefilm, zet je de voortglijdende tijd om in beeld of beweging en ga je aan de slag met de relativiteitstheorie.

 

Lees meer over: het programma - wie is wie - openingsuren - contact

 

HETSTEEN is er voor kinderen die een feest vieren op woensdag of zaterdag, voor kinderen met (groot)ouders op zondag, voor 3-daagse tijdreizen in de vakanties en het kind op stap met zijn klas (donderdag en vrijdag). Daarnaast heeft HETSTEEN een grootse speelruimte waar je iets kan drinken of eten met zicht op de Schelde.

 


HETSTEEN vragenhuis voor jonge denkers, dromers en doeners is een project van HETPALEIS in opdracht van de Stad Antwerpen. In samenwerking met Kidscam, animatiefilmstudio voor kinderen en jongeren.