over de nieuwe spelers

We leven in superdiverse steden. Toch zien we die realiteit nauwelijks weerspiegeld op het podium of het scherm. Daarom richten Sociaal Fonds Podiumkunsten, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, deSingel, Toneelhuis, hetpaleis en Arenberg vanaf september 2018 een vooropleiding in: de nieuwe spelers. De vooropleiding wil voor getalenteerde jongeren een toegang creëren naar de theateropleidingen, en bijgevolg tot de podiumkunstensector.

de nieuwe spelers is gericht op jongeren van 16 tot 25 jaar die opgroeien in een grootstedelijke context. We willen hen begeleiden in de ontwikkeling van hun artistieke competenties en persoonlijke vaardigheden en op die manier de jongeren en de theateropleidingen met elkaar verbinden.

Met een gerichte bijdrage aan de individuele ontwikkeling van jonge talenten, geloven we ook een bijdrage te leveren aan een toekomst die er anders zal uitzien. Een toekomst waarin ieder haar/zijn plaats vindt op basis van haar/zijn mogelijkheden en kwaliteiten.

www.denieuwespelers.be

georganiseerd door


Sociaal Fonds Podiumkunsten, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, deSingel, Toneelhuis, hetpaleis en Arenbergschouwburg.

Met steun van AP Hogeschool.