8.3 (15+)

hetpaleis & A7LA5 / Radouan Mriziga

a choreographic concert about togetherness

Als er een lied zou bestaan dat het hier en nu weerspiegelt, hoe zou dat dan klinken? Zeven jonge performers halen inspiratie uit protestsongs, bewegingen en artiesten die verandering wensten. Kijkend naar onze wereld van vandaag schrijven ze hun lied voor het verleden, het heden en de toekomst. Want als de wereld in brand staat, is dat misschien nog het beste wat je kan doen.

Waarom is samen dansen en zingen zo belangrijk voor ons als mens? Ons leven lang, van geboorte tot dood, vinden we houvast in songs, muziek, dans, poëzie… Ze zijn een manier om met anderen te verbinden, om het leven te vieren, afscheid te nemen, om de kracht te vinden om dingen te veranderen of om te rouwen. 

8.2 was de eerste succesvolle jongerenvoorstelling van choreograaf en danser Radouan Mriziga, hetpaleis, fABULEUS en Moussem met rapmuziek het uitgangspunt.

Rond elke hetpaleis-productie wordt een 'spot' gemaakt. Dat is een online platform met een heleboel extra informatie: interviews met de makers, drama- en beeldopdrachten, muziekfragmenten, filmpjes en meer, zowel voor een familie- als een scholenpubliek. De spot van 8.3 vind je hier.