voor leerkrachten

hetpaleis is fan van schoolvoorstellingen en workshops voor scholen. En maakt er een punt van om leerkrachten, kinderen en theatermakers met elkaar in contact te brengen. Tijdens avant-premières, door theatermakers voor de klas te zetten of een spannende workshop op school of in hetpaleis aan te bieden. Zo leren scholen theater kennen en leert ook het theater de school kennen. Elk initiatief wordt op maat gemaakt en vertrekt van de behoeften en de nieuwsgierige geest van theatermakers en kinderen.

 Inschrijven voor seizoen 20 - 21 

Op 10 juni presenteerde hetpaleis het nieuwe programma aan de scholen. Via een livestream ging directeur Els De Bodt door het aanbod, met toelichting hoe volgend seizoen georganiseerd kan worden en daar toelichting bij te geven. Herbekijk deze presentatie via deze link

Je klas inschrijven kan via deze link.
 

Betaling

Ongeveer een maand voor de voorstelling ontvang je de betaalinstructies via mail. Geef tijdig het facturatieadres of je bestelbon door.
Indien hetpaleis de betaling voor de start van de voorstelling ontvangt, krijg je tot maximum 10% van het aantal terugbetaald voor afwezige leerlingen. 
 

Annulatievoorwaarden

Tot en met 30 dagen voor de voorstelling kan je kosteloos annuleren of wijzigingen doorgeven. Daarna betaal je het volledige bedrag van je reservering. 
 

Cultuurkuur

Cultuurkuur brengt kunst en cultuur naar je klas. Vraag ondersteuning voor je dynamoPROJECT via Cultuurkuur.be/subsidies.

Gratis met De Lijn naar hetpaleis!   

DynamoOPWEG brengt je klas met De Lijn gratis naar hetpaleis. Check Cultuurkuur.be voor meer info.

Try-outs

De voorstelling is nog niet helemaal af, maar wordt voor het eerst getest met publiek erbij. De reacties van het publiek zijn belangrijk voor de afwerking van de productie. Interesse om met je klas een try-out bij te wonen? Laat het dan weten via educatie@hetpaleis.be.

Avant-premières

Bij hetpaleis-producties kan je als leerkracht of begeleider gratis naar de avant-première. Je krijgt de voorstelling in primeur te zien om je klas voor te bereiden op het theaterbezoek. Klik op de voorstelling om je plaats te reserveren voor een avant-première of neem contact op met hetpaleis.

Het eind van het begin van het einde: op 1.10.20 om 19u
licht, lichter, liegt: op 16.10.20 om 18u en 20u
HAPPY: op 17.12.20 om 19u
Vuur/toren: op 14.01.21 om 19u
Familie Grrr: op 5.03.21 om 19u
Oresteia: op 18.03.21 om 19u

Publieke voorstellingen

Scholen zijn uiteraard ook van harte welkom op alle voorstellingen ’s avonds en in het weekend.

Spothetpaleis

Rond elke hetpaleis-productie wordt een Spot gemaakt met een heleboel extra informatie: interviews met de makers, drama- en beeldopdrachten, muziekfragmenten, filmpjes en meer. Verdieping en spelplezier breng je zo de klas in voor of na de (school)voorstelling. Je kan de Spot terugvinden op de website van hetpaleis.

Rondleidingen in hetpaleis

Een interactieve rondleiding van 1,5 uur per klas geeft je een leuk beeld van hoe het er achter de schermen aan toegaat in hetpaleis.
Rondleidingen vinden plaats op maandag en kosten € 45. Een afspraak maak je via info@hetpaleis.be.

Theatercodes

Welkom in het theater!

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan de website persoonlijk en snel te maken, gebruikt de website van hetpaleis verschillende cookies. Wanneer je de website gebruikt gaat hetpaleis ervan uit dat je dit goed vindt.
meer informatie