voor leerkrachten

Eindelijk. We kunnen onze deuren opnieuw wagenwijd openzetten voor jullie, ons favoriete publiek. 

Net zoals wij kunnen ook jullie - kinderen, jongeren, leerlingen, leraars, …- niet zonder kunst en cultuur, zoveel is zeker. Jullie hebben recht op verbeelding, hoop en ontspanning in deze vreemde tijden. Op emoties samen beleven, als basis om er samen over te praten. Op gewoon genieten.

Hoe dan ook wordt het een ongewoon én mooi seizoen 20-21. Met fantastische schoolvoorstellingen, die je niet mag missen. Want talent en creativiteit, daar kan geen afstand tegenop.

Het blijft natuurlijk een ander jaar dan anders, dat beseffen we heel goed. Daarom hanteren we soepele annulatievoorwaarden en een strikt veiligheidsprotocol

Annulatievoorwaarden

 • Je ontvangt de betaalinstructies voor de voorstelling achteraf, op basis van het aantal aanwezige leerlingen, leerkrachten en begeleiders. Zo hoef je in geval van een eventuele annulatie niet te wachten op een terugbetaling.
 • Bij code oranje of rood wordt de voorstelling geannuleerd door hetpaleis, conform de veiligheidsvoorschriften van de overheid. Er wordt in dat geval uiteraard niets gefactureerd.
 • Een geboekte voorstelling/workshop annuleren of wijzigen als gevolg van Covid-19 (b.v. leerkrachten of klassen in quarantaine) kan kosteloos.
 • De tickets voor leerlingen of leerkrachten die omwille van symptomen van Covid-19 of ziekte niet aanwezig zijn worden niet in rekening gebracht.

Veiligheidsmaatregelen 

 • Er wordt voor elke voorstelling een zaalplan opgesteld. Iedereen krijgt een plaats in zijn/haar klas- of scholenbubbel. Tussen de bubbels voorzien we voldoende afstand: telkens een lege rij en/of een lege stoel.
 • Voor leerlingen tot 12 jaar is geen mondmasker vereist, voor leerkrachten en begeleiders wel. Ook de suppoosten van hetpaleis dragen altijd een mondmasker.
 • Schoolvoorstellingen zijn dit seizoen niet toegankelijk voor het vrije publiek.
 • De scholen verzamelen op het Theaterplein, 20 minuten voor aanvang van de voorstelling. Voor elke klas- of scholenbubbel voorzien we een suppoost. Deze komt de groepen apart ophalen en begeleidt ze naar hun plaats in de zaal.
 • Na de voorstelling blijft iedereen op zijn of haar stoel zitten. De suppoosten begeleiden elke groep terug naar buiten.
 • We voorzien ontsmettingsalcohol aan de ingang van het gebouw en aan de toiletten.
 • De toiletten in hetpaleis worden voor en na elke voorstelling ontsmet. Om aanschuiven te vermijden, willen we je vragen om leerlingen ook zoveel mogelijk al op school naar het toilet te laten gaan.

Als je extra handen nodig zou hebben bij het vervoer of de wandeling naar hetpaleis, contacteer ons!

Hier vind je een overzicht van alle schoolvoorstellingen van seizoen 20-21. Klik op de gewenste leeftijdsgroep en ontdek het programma voor jouw groep. 

Reserveren kan via info@hetpaleis.be of 03/202 83 60. 

Betaling

De betaalinstructies ontvang je na de voorstelling, via mail. Je betaalt voor het effectief aantal aanwezigen.

Nieuwsbrief voor scholen

Wil je op de hoogte blijven en informatie rond schoolvoorstellingen en workshops ontvangen?
Meld je aan voor de nieuwsbrief. Pas nadien je communicatievoorkeuren aan in de verzendbevestiging en selecteer de mailinglijst voor scholen.
Maandelijks ontvang je een nieuwsbrief met de vermelding van het aantal vrije plaatsen voor schoolvoorstellingen en workshops.

Cultuurkuur

Cultuurkuur brengt kunst en cultuur naar je klas. Vraag ondersteuning voor je dynamoPROJECT via Cultuurkuur.be/subsidies.

Gratis met De Lijn naar hetpaleis!   

DynamoOPWEG brengt je klas met De Lijn gratis naar hetpaleis. Check Cultuurkuur.be voor meer info.

Try-outs

De voorstelling is nog niet helemaal af, maar wordt voor het eerst getest met publiek erbij. De reacties van het publiek zijn belangrijk voor de afwerking van de productie. Interesse om met je klas een try-out bij te wonen? Laat het dan weten via educatie@hetpaleis.be.

Avant-premières

Bij hetpaleis-producties kan je als leerkracht of begeleider gratis naar de avant-première. Je krijgt de voorstelling in primeur te zien om je klas voor te bereiden op het theaterbezoek. Klik op de voorstelling om je plaats te reserveren voor een avant-première of neem contact op met hetpaleis.

Het eind van het begin van het einde: op 1.10.20 om 19u
licht, lichter, liegt: op 16.10.20 om 18u 
HAPPY: op 17.12.20 om 19u
Vuur/toren: op 14.01.21 om 19u
Familie Grrr: op 5.03.21 om 19u
Oresteia: op 18.03.21 om 19u

Publieke voorstellingen

Scholen zijn uiteraard ook van harte welkom op alle voorstellingen ’s avonds en in het weekend.

Spot.hetpaleis

Rond elke hetpaleis-productie wordt een spot gemaakt met een heleboel extra informatie: interviews met de makers, drama- en beeldopdrachten, muziekfragmenten, filmpjes en meer. Verdieping en spelplezier breng je zo de klas in voor of na de (school)voorstelling. Je kan de spot terugvinden op de website van hetpaleis.

Rondleidingen in hetpaleis

Een interactieve rondleiding van 1,5 uur per klas geeft je een leuk beeld van hoe het er achter de schermen aan toegaat in hetpaleis.
Rondleidingen vinden plaats op maandag en kosten € 45. Een afspraak maak je via info@hetpaleis.be.

Theatercodes

Welkom in het theater!