Thomas Sinou

Muzieklabyrint - het parcours

In december is hetpaleis een grote muzikale speeltuin. Benieuwd naar het parcours?
Ontdek hieronder een sneak peek van de verschillende installaties. 

CLOUDS

Spring tussen de wolken en maak samen een soundcloud

Clouds is een interactieve installatie waarmee je beeld en geluid kunt maken. Er zijn drie trampolines. Elke sprong veroorzaakt een geluid en een visueel 'wolk'-effect. Met je houding bepaald je de klank en het beeldeffect. In deze Clouds kom je echt los, en raak je vanzelf in de wolken. Maak samen een eigen soundcloud. 

Concept en uitvoering | Chris Koolmees

Clouds
Chris Koolmees

SMing

Creëer en leid je eigen koor met behulp van een magische dirigeerstok.

SMing – de interactieve koorinstallatie die mensen de kans biedt om tegelijkertijd dirigent en een heel koor te zijn. 

Neem jezelf op in beeld en geluid om jezelf te laten omvormen tot een volledig koor van bariton tot sopraan. Met het magische dirigeerstokje ter hand leid je je eigen orkest. Een onvergetelijke en opwindende ervaring.

Concept en uitvoering | Superbe

Klank de Kleuren

Een interactieve audiotrip

Kies je favoriete audiokanaal en belandt in een universum waar beweging, geluid, ruimte en woord zich vermengen tot een klinkende mix.

Woorden en geluiden sturen je door de ruimte. Hoe ver sta je van de andere dansers en durf je dichtbij te komen? Versnel en vertraag, beweeg samen en dan weer solo. Zullen de klanken je lichaam abnormaal doen kronkelen en swingen? Er is maar één manier om daarachter te komen…

Beweginsconcept | Karolien Verlinden
Muziek | Lynn Cassiers
Productie | Zonzo Compagnie - met de steun van Vlaanderen

Solarium  

Een magische kas met melodieuze planten. 
Een prachtige groene ruimte om je geluidstuinieren te oefenen.  

Dacht je dat alle planten geruisloos groeien, zonder geluid te maken? Nou, nee! Er is een magische plek waar je ze zelfs kunt horen zingen. Stel je een fabelachtig bos voor waar jouw interactie met de planten muziek maakt. Met je vingertoppen laat je het zachte lied van de planten weerklinken. Raak een blad aan om het te horen!

Concept | L'eau du bain

Metatron 

Metatron is een klankinstallatie die bemiddelt tussen mensen en muziek. Met hun handen pompen mensenkinderen hun energie over in blaasbalgen. Dat doet Metatron opblazen en steeds hoger stijgen. Op zijn hoogste punt geeft hij alle verzamelde energie door aan orgelpijpen die naar de hemel reiken en hun klanken vrijgeven. Er ontstaat muziek als een universele taal die hemel en aarde overstijgt. In de joodse cultuur is Metatron de profeet Henoch die niet stierf maar werd weggenomen door God en in de hemel transformeerde tot aartsengel Metatron, de grootste van alle engelen. Omdat hij als mens geleefd heeft en nu als engel, helpt hij mensen en engelen elkaar te begrijpen.

Concept | Toon Quanten

Laura Daelemans
Metatron