Do the Calimero

hetpaleis & LOD muziektheater / Lies Pauwels
 

Ken je het gevoel dat je wereld zijn vaste vorm lijkt te verliezen? Je weet niet hoe de toekomst eruit zal zien, je voelt je klein in het licht van alles wat er gebeurt met de wereld. Je voelt je alleen met je twijfels en onzekerheden...

In Do the Calimero krijgen al die onderdrukte gevoelens en frustraties een uitlaatklep. Daarvoor duiken de spelers en muzikanten in de eeuwenoude codes van het carnaval. Want, ja, soms helpt het om een masker op te zetten of een kostuum aan te trekken, zodat je ongeremd je gedachten kan uitschreeuwen.

Do the Calimero heeft de verlossende ontlading van een stevig feest, maar ook de donkerte van de leegte die erop volgt. Vier acteurs, twee dansers en twee muzikanten delen de scène. Acht party animals, maar ook acht dolende zielen. Op zoek naar de contouren van een nieuwe wereld.

Lies Pauwels maakte eerder Truth or Dare, Britney of Goofy, Nacht und Nebel, Jesus Christ or Superstar en Het Hamiltoncomplex bij hetpaleis. 

Rond elke hetpaleis-productie wordt een 'spot' gemaakt. Dat is een online platform met een heleboel extra informatie: interviews met de makers, drama- en beeldopdrachten, muziekfragmenten, filmpjes en meer, zowel voor een familie- als een scholenpubliek. De spot van Do the Calimero vind je hier

Samen met de ongetemperde dansfrases van Les Mubalés en de fysieke speelstijl van de cast laat Do The Calimero het bloed koken - hier wordt krachtig vitalisme naar buiten geperst.

Theaterkrant.nl