voor leerkrachten

hetpaleis is fan van schoolvoorstellingen en workshops voor scholen. En maakt er een punt van om leerkrachten, kinderen en theatermakers met elkaar in contact te brengen. Tijdens avant-premières, door theatermakers voor de klas te zetten of een spannende workshop op school of in hetpaleis aan te bieden. Zo leren scholen theater kennen en leert ook het theater de school kennen. Elk initiatief wordt op maat gemaakt en vertrekt van de behoeften en de nieuwsgierige geest van theatermakers en kinderen.
 

Gratis met De Lijn naar hetpaleis!   

Met dynamoOPWEG kunnen klassen gratis naar hetpaleis met De Lijn, volgens de bestaande dienstregeling en met max. 30 personen per rit.

Surf naar Cultuurkuur.be/subsidies en lees er alles over de mogelijkheden om meer cultuur in je klas te brengen.
  

Try-outs

Bij een try-out testen de theatermakers hun nieuwe productie uit bij de kinderen of jongeren. De reacties van het publiek tijdens en na de try-out zijn belangrijk voor de afwerking van hun productie.

 

Interesse om er een bij te wonen?

Geef je klas dan op via educatie@hetpaleis.be.
 

Avant-premières

Bij hetpaleis-producties kan je als leerkracht of begeleider gratis naar de avant-première.
Avant-premières zijn bedoeld voor leerkrachten die met hun klas naar de voorstelling komen kijken. Zo kan je zelf bepalen hoe jij je groep het best voorbereidt op jullie theaterbezoek. 
Je krijgt ook de link naar het omkaderend materiaal en een poster mee. Reserveren voor de avant-première doe je online of via het onthaal. 

Gratis maar reserveren bij het onthaal is noodzakelijk.

 

 

hetpaleis inspireert theaterbezoekers voor en na hun theaterbezoek. Ga naar de pagina van de betreffende voorstelling, klik op de button en vind bij elke hetpaleisproductie prikkelend spel- en achtergrondmateriaal. Of klik hier voor het volledige overzicht.

Karoline Maruszak
Karoline Maruszak