Illias Teirlinck

Fratssen

BRONKS/ Ballet Dommage
2023 - 2024
vr 23 feb - zo 25 feb
23 feb 24
-
25 feb 24

Familie Fratssen viert feest, want Robert is gekrompen en het is beter! Alle vergeten tantes, vergeelde nonkels en aangetrouwde aanhangsels mogen - met een meetlat - het resultaat komen bezichtigen.

Fratssen theatraliseert de vreugden en gênes van het familiefeest en serveert de toeschouwer een buffet van onuitgesproken vetes en goedbedoelde moederliefde.

Verwacht geen klassieke discussies over erfenissen, echtscheidingsperikelen en familieproblemen. Deze clichés halen de voorstelling niet. Het zijn de absurde zaken en schijnbare onbenulligheden die op de voorgrond treden. Hieronder sluimeren de onuitgesproken waarden, voelbare spanningen en grootse emoties die ieder mens en iedere familie met zich meedraagt.

Na de rondreizende theaterparade Melvius, het kafkaëske TRIBUNAL en de kolderieke angstdroom Tavern Michelle creëert Ballet Dommage een zowel verbindende als bevreemdende locatievoorstelling. Iedereen is welkom, met of zonder familie!

meer info

- Zoals bij een echt familiefeest zijn alle leeftijden, ja echt álle leeftijden, welkom.

taalicoon

concept: Ballet Dommage
spel: Katrien Valckenaers, Maxim Storms, Mourad Baaiz, Marjan De Schutter, Leen De Veirman, Billie-Joanna Tcheke (stage), Zita Windey (stage), Victor Vermaerke (stage)
eindregie: Randi De Vlieghe
scenografie: Rachid Laachir
kostuum: Rosa Schützendorf
lichtontwerp: Geert Vanoorlé
productie: BRONKS - Brussel