Karolina Maruszak

A1000 | schoolworkshop

hetpaleis & Laika/ Simon De Vos
2023 - 2024
ma 29 jan - ma 29 apr
29 jan 24
-
29 apr 24

Vind je dat er nood is aan meer verbeelding in de politiek? Wil jij hier als jongere een stem in hebben?

Markeer zondag 13 oktober 2024 dan met fluo in je agenda. Die dag brengen miljoenen Belgen hun stem uit. Zij bepalen wie hen vertegenwoordigt in de besturen van steden en gemeentes, van districten en provincies. En dat is zò belangrijk. Ook voor jou. Want die besturen beslissen hoe jouw leefomgeving er de komende jaren uit zal zien. Hoe denk jij daarover, nu je bijna de leeftijd hebt dat je zelf mag stemmen? In wat voor een stad wil jij leven?

A1000 is een traject voor alle leerlingen van het 5e middelbaar dat in de lente van 2024 start en eindigt tien dagen voor 13 oktober. Op 3 oktober gaan 1000 Antwerpse leerlingen in gesprek met de kopstukken van de partijen uit de Antwerpse politiek. Ze toetsen hun visie over het stedelijke beleid aan die van de politici van de stad en leggen hun aanbevelingen voor. Vuurwerk beloofd!

Bereid je voor op deze bijeenkomst en schrijf je met je klas in voor een meerdaagse workshop. Je kiest met je klas enkele van de meest brandende maatschappelijke issues: ongelijkheid, welzijn, klimaat, ruimtelijke ordening, mobiliteit... Je krijgt exclusief bezoek van enkele experten die daarover met je klas in gesprek gaan. Al debatterend formuleer je in groep een reeks scherpe conclusies. Om deze nog meer kracht bij te zetten, verwerk je ze in een toepasselijke artistieke vorm. Geen politiek zonder verbeelding!

praktisch

• 5 MB + schakeljaren
• februari - april
• driedaagse workshop (maandag, dinsdag en donderdag), op school 
• minimum 2 en maximum 4 klassen (van ca. 25 lln)
• prijs op aanvraag