Kurt Van der Elst
za 29 okt - do 27 apr
2016 - 2017

Vervelende bus

hetpaleis/ Schippers&VanGucht
29 okt
-
27 apr

Vervelende Bus is een woordloze, filmische installatie op een lijnbus waarin tijd de hoofdrol speelt (maar net zo goed kan vergeten worden).

Wachten is vervelend en duurt lang, maar kan toch leuk worden als je observeert. Je wordt verrast, je geeft je over aan de verbeelding, en kijk, hoe aangenaam wacht/verveeltijd kan zijn.

Tuur Devens, gezinskrant De Bond

Stap op de bus en geef je ogen de kost. Alleen doet de bus niet wat hij zou moeten doen. Er zit dus niets anders op dan te wachten en naar de straat te kijken. Heel vervelend allemaal. Tot de voorbijgangers wel erg bizar beginnen doen en de saaie straat plots heel gek wordt ... Als je de tijd neemt en om je heen kijkt, ziet de wereld er heel anders uit en neemt fantasie de bovenhand.

De hetpaleisbus


Enkele jaren geleden bouwde hetpaleis een lijnbus om tot een theater-op-wielen. Deze bijzondere bus houdt sindsdien halt op speelplaatsen van scholen en op buurt- en speelpleinen. In  hetpaleis zijn Schippers&VanGucht berucht en geroemd vanwege hun stoute hetpaleisproducties Bumpers (de waarheid heeft twee monden) en Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten.

Taaliconen

Voor de Vervelende Bus, die in november 2015 in première ging, maakten Jellie Schippers en Myriam Van Gucht een filmisch en muzikaal zoekboek. In hetpaleis zijn Schippers&VanGucht berucht en geroemd vanwege hun stoute hetpaleisproducties Bumpers (de waarheid heeft twee monden) en Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten.

Credits

concept, regie en vorm: Schippers&VanGucht
video: Arjen Klerkx
soundscape en muziek: Joeri Cnapelinckx
spel (op film): 51 acteurs
dramaturgie: Jelte Van Roy
begeleiding (afwisselend): Paula Stulemeijer
begeleiding (afwisselend): Atia Reta
met steun van: De Vrienden van hetpaleis
met steun van: Provincie Antwerpen

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan de website persoonlijk en snel te maken, gebruikt de website van hetpaleis verschillende cookies. Wanneer je de website gebruikt gaat hetpaleis ervan uit dat je dit goed vindt.
meer informatie