Kurt Van der Elst
za 12 nov - za 17 dec
2016 - 2017

De Nachtwandelaars

hetpaleis/ Hans Op de Beeck
12 nov
-
17 dec
  • 12 nov
    -
    17 dec
    hetpaleis, Antwerpen
    kleine zaal

Een doodzieke vader roept zijn drie volwassen dochters samen. Het eenoudergezin leefde tot die dag in een oude caravan aan de voet van een duister woud, vlakbij een raadselachtig meer en een grote snelweg.

Het spel tussen de drie actrices is heerlijk fris kinds en herkenbaar.

Concertnews

De vader vraagt zijn dochters samen op pad te gaan met drie rugzakken vol kleine bijzonderheden die enkel ’s nachts en volgens een door hem vooropgesteld plan tevoorschijn mogen worden gehaald. Wanneer hij later die avond sterft en de kinderen hem ritueel begraven, vertrekken ze. Ze gaan de nacht in zonder te weten waarheen de tocht hen zal leiden.


De Nachtwandelaars spreekt over grote vragen aan de hand van een verzameling schijnbaar verwaarloosbare, kleine dingen. De essentie is namelijk in het kleine te vinden en niet in het grote of spectaculaire. De ervaring van tijd en ruimte zijn essentiële begrippen in het werk van beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck. Dat is in De Nachtwandelaars, zijn eerste theatervoorstelling voor kinderen, niet anders.

vanaf 6 jaar

Credits

tekst, regie, decor: Hans Op de Beeck
spel: Eva Binon
spel: Leen Diependaele
spel: Marieke Dilles
stem op band: Wim Opbrouck
compositie: Tom Pintens
bewegingsadvies: Karel Tuytschaever
artistieke projectleiding: Jelte Van Roy
technische projectleiding: Erik Moonen

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan de website persoonlijk en snel te maken, gebruikt de website van hetpaleis verschillende cookies. Wanneer je de website gebruikt gaat hetpaleis ervan uit dat je dit goed vindt.
meer informatie