Ilse Philips

Pleasant island

CAMPO/ Silke Huysmans & Hannes Dereere
2021 - 2022
do 3 feb 20:15 - 21:25
3 feb 22
20:15 - 21:25
  • 3 feb 22
    20:15 - 21:25
    hetpaleis, Antwerpen
    kleine zaal

Verborgen in de Stille Oceaan ligt het kleine eiland Nauru, door Europese ontdekkingsreizigers ooit Pleasant Island genoemd. Via de informatiestroom op hun smartphones leggen Silke Huysmans en Hannes Dereere de problematiek van dit eiland bloot. Ze houden ons een spiegel voor van een wereld die gericht is op eindeloze groei.

Verborgen in de Stille Oceaan ligt het kleine eiland Nauru, door Europese ontdekkingsreizigers ooit Pleasant Island genoemd. Na de ontdekking van een enorme fosfaatvoorraad in de grond, werd het eiland onder Australisch toezicht in sneltempo omgespit en leeg gegraven. In dit verwoeste maanlandschap houdt Nauru vandaag, tegen forse betaling van Australië, vluchtelingenkampen open. 

Via de informatiestroom op hun smartphones leggen Silke Huysmans en Hannes Dereere de problematiek van dit eiland bloot. Ze houden ons een spiegel voor van een wereld die gericht is op eindeloze groei.

Bekijk hier een interview met de makers over de voorstelling.

taalicoon

Het duo slaagt er meesterlijk in om enkel met hun smartphone spanning op te bouwen.

pzazz

van: Silke Huysmans, Hannes Dereere
dramaturgie: Dries Douibi
geluidsmontage: Lieven Dousselaere
techniek: Hanne Meeusen, Piet Depoortere
productie: kunstencentrum CAMPO - Gent
coproductie: Kunstenfestivaldesarts , SPRING Festival Utrecht (NL), Beursschouwburg - Brussel, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Veem House For Performance, Theaterfestival SPIELART München, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond - Amsterdam (NL)
met steun van: de Vlaamse Gemeenschapscommissie, KAAP