Phile Deprez

Pied de Poule

Studio ORKA
2021 - 2022
vr 26 nov - ma 29 nov
26 nov 21
-
29 nov 21

Binnen een wereld vol afgeborstelde en rimpelloze schoonheid toont Studio ORKA hoe voor sommige mensen geen enkel pak wil passen. Omdat ze worstelen met hun lijf en wie ze willen zijn. Een verhaal over hoe een schijnbaar perfecte buitenkant schuurt met een ongelukkige binnenkant. 

Een kleermakerszaak. Hier worden alle plooien gladgestreken, gaten toegedekt en als je met een knoop in je maag zit, lost de kleermaker het op. Buiten raast de stad en draait de wereld door. Af en toe klopt er iemand aan. Voor een retouche of “iets op maat, als dat gaat”?

bereikbaarheid

Studio ORKA speelt Pied de Poule in een paviljoen op de Sint-Andriesplaats, in het centrum van Antwerpen. Je geraakt er gemakkelijk te voet, met de fiets, tram, bus of trein. Bereikbaarheidsinformatie vind je hier.

COVID Safe Ticket nodig

Een overzicht van alle maatregelen vind je hier.

taalicoon

Met Pied de poule bewijzen het gezelschap en zijn acteurs andermaal hoe feilloos ze tussen schalkse humor en diepmenselijk drama kunnen balanceren.

De Standaard

van/met: Steven Beersmans, Ephraïm Cielen, Martine Decroos, Titus De Voogdt, Greet Jacobs, Naomi van der Horst, Philippe Van de Velde
coach: Randi De Vlieghe
eindregie: Randi De Vlieghe, Peter Monsaert
artistiek advies: Dominique Van Malder
ontwerp decor en uitvoering: Philippe Van de Velde, Koen Demeyere
ontwerp decor en uitvoering i.s.m.: Jonas Lambrigts, Gerard Respeel, Pepijn Devriendt (stage)
kostuum: Elise Goedgezelschap, Valerie Leroy
dramaturgie: Mieke Versyp
video: Fabien Delathouwer
productie: Elke Vanlerberghe, Studio ORKA
coproductie: De Grote Post - Oostende, Theater op de Markt
met de steun van: de Vlaamse Overheid
met steun van: de stad Gent, de tax shelter van de Belgische Federale Overheid
met dank aan: Feline Den Haese, Garage Vanderlinden, Ine Vanheule, Kaat Vandriessche, Labhise Allara Mandango Ciratu, Leo Verlinden, Margot Kint, Sam Verhetsel, Tijl Demeyere, Tim Oelbrandt, ONBETAALBAAR