Servaes Dewispelaere

Workshop spel en film

Servaes Dewispelaere (master filmregie KASK)
2021 - 2022
ma 28 feb 10:00 - vr 4 mrt 16:00
28 feb 22
-
4 mrt 22
Vanaf 10:00
 • 28 feb 22
  -
  4 mrt 22
  Vanaf 10:00
  hetpaleis, Antwerpen
  beeldatelier

Regisseur Servaes Dewispelaere onderzoekt onheilspellende én hoopvolle samenlevingen in film en hij doet dit graag met jou.

Ken je dat gevoel? Dat deze, onze wereld niet dé wereld is? Dat het zoveel beter kan, maar ook slechter. Stel nu dat jij een andere wereld kan bedenken, creëren… hoe zou de liefde er daar dan uitzien?

Geen medium dat zò overtuigend andere werelden kan oproepen als film. En daarover gaat deze workshop. Regisseur Servaes Dewispelaere onderzoekt onheilspellende én hoopvolle samenlevingen in film en hij doet dit graag met jou. 

We vertrekken vanuit voorbeelden uit allerlei films en boeken. Al discussiërend en improviserend proberen we een nieuwe wereld te creëren. We doen dit via gerichte oefeningen en maken daarbij de link met verschillende audiovisuele technieken. Zo werken we onderzoekend en spelend toe naar een eindresultaat. Wordt dat een kortfilm? Een video-installatie? Een korte filmische theatervoorstelling? Dat zoeken we samen uit...

Omwille van de verstrengde maatregelen worden de zaterdagen in aanloop naar de krokusvakantie geannuleerd. De 5 workshopdagen in de krokusvakantie waarin naar een eindresultaat wordt toegewerkt gaan -tot nader order- wel door zoals gepland: 28.02 - 4.03.22 van 10u tot 16u 

Heb je nog vragen? Stuur een mail naar Silke Debruyne.