Guy Kokken

Misdaad en Straf

LAZARUS
2022 - 2023
do 6 okt - za 8 okt
6 okt 22
-
8 okt 22

Ten prooi aan koorts, geldgebrek en een algemeen gevoel van malaise pleegt Raskolnikov een moord. Met een bijl dan nog wel. Hij steelt wat juwelen en begraaft ze ergens op een binnenplaats. Maar wat met die bijl?

Raskolnikov vlucht voor een rechercheur en voor zijn schuldgevoel. Hij dwaalt door de straatjes van Sint-Petersburg en tuimelt van de ene bizarre ontmoeting in de andere. Het regent, maar het is warm. Hij is wakker, maar toch is hij aan het dromen. Hij leeft, maar het voelt alsof hij dood is. Tot hij een vrouw ontmoet. Zal zij hem redden?

Misdaad en Straf is de eerste van Dostojevski’s vier grote romans en bevat alle thema’s die kenmerkend zijn voor zijn werk: geld, geweten, gulheid, geilheid en God. Echt iets voor LAZARUS. 

Belangrijk om weten: deze voorstelling speelt in Monty. Bereikbaarheidsinformatie vind je hier.

taalicoon

Hier schittert een groep die niet alleen met een frisse blik kijkt naar het bronmateriaal, maar ook een uniek mengsel van drama, komedie en existentiële vragen brengt.

Pzazz

naar: Fjodor Dostojevski
van en met: Koen De Graeve, Pieter Genard, Patricia Kargbo, Günther Lesage, Femke Stallaert, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande, Ariane van Vliet
kostuum: Karen De Wolf
productie: ARSENAAL/LAZARUS - Mechelen
coproductie: Perpodium
met steun van: de taxsheltermaatregel podiumkunsten van de Belgische Federale Overheid
in samenwerking met: Monty - Antwerpen