Rafaël Bracke

voorbij - Voorjaarsontwaken

WOLF WOLF
2022 - 2023
wo 26 okt
26 okt 22

‘And they all lived happily ever after
And they all lived happily
And they all lived
And they all
Grew up’

Labrinth, ‘Euphoria’

 

een emotionele coming of age binnen een zwijgende maatschappij

Voorjaarsontwaken speelt zich af in het schemergebied tussen kind en volwassene, buiten de schooluren, op de repetitie. Binnen de muren van een schooltoneel steken fictie en realiteit elkaar aan en repeteert een groep jongeren voor het leven. Ze ontdekken de wereld, elkaar, zichzelf en de daarbij horende driften en perikelen. En dit terwijl hun lichaam hen overwoekert en sneller groeit dan hun hoofd kan bijhouden. Grenzen worden even snel getrokken als onduidelijk gemaakt. Wat verwarrend voelt, kwetst net zo goed als dat het zalft. Zeker wanneer keuzes over je eigen lichaam door anderen bepaald worden. Zeker wanneer lang niet alles bespreekbaar is. Zeker wanneer je niet goed bent in je beter voelen. Zeker wanneer alles nog kan veranderen. En zeker wanneer het allemaal maar theater is.

Mitch van WolfWolf werd geïnterviewd door Westrand, lees het interview hier

Na Who’s afraid of Virginia Woolf?, dat geselecteerd werd voor Het Theaterfestival 2020, waagt WOLF WOLF zich opnieuw aan een repertoirestuk, nu van Frank Wedekind. 

taalicoon

Voorjaarsontwaken kreeg lovende recensies van oa. De Standaard, Knack en Etcetera.

Ga na de voorstelling in dialoog met je klas of gezelschap. Jongeren die graag anoniem (en gratis) in gesprek willen gaan, kunnen contact opnemen met Awel via chat, telefoon (nummer: 102) of mail. 

Heb je na het zien van deze voorstelling zelf nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Voorjaarsontwaken is véél, maar vooral een staalkaart van een groep multitalenten.

De Standaard

van en met: WOLF WOLF (Imke Mol, Gilles Pollak, Naomi van der Horst, Mitch Van Landeghem en Flor van Severen), Valentina Tóth, Matthias Van de brul, Gilles Vandecaveye- Pinoy, Soraya van Welsenis
tekst: Frank Wedekind
muziek: Valentina Tóth, Gilles Vandecaveye-Pinoy
vormgeving: Shervin Sheikh Rezaei, Gilles Pollak
mixage: Cesar De Sutter-Pinoy
kostuum: Lieselot Siddiki
productie: Eva Bracke
spelcoach: Esther de Koning
eindregie: Renée Goethijn
met dank aan: de Figuranten, Compagnie Cecilia, Zuidpool, En Avant Festival, cultuurcentrum De Grote Post, de Vlaamse Overheid, SABAM, Carine van Bruggen, Henk Vandecaveye, Kunstencentrum VIERNULVIER, Gemeenschapscentrum De Linde, Victor Hidalgo, Max Grymonprez