Jostijn Ligtvoet

Surface

Familiar Faces
2022 - 2023
do 11 mei - za 13 mei
11 mei 23
-
13 mei 23

In Surface verkent het circusgezelschap Familiar Faces de grenzen van het onbedwingbare. Water sijpelt langzaam binnen. Soms voorzichtig dan weer roekeloos springen de spelers om met deze bron. Het water past zich altijd aan en verplicht zo ook de groep haar normale manier van bewegen aan te passen. Hun houvast verdwijnt. Zo zoeken ze naar een balans tussen controle en overgave in een steeds veranderend landschap.

Surface is een fysieke voorstelling, onderhevig aan de wetten van het water en met invloeden uit de partneracrobatie, gespeeld door een internationaal gezelschap van vier. 

Familiar Faces zijn Josse De Broeck, Hendrik Van Maele, Felix Zech en Petra Steindl. Sinds hun afstuderen aan ACaPA (Tilburg) in 2017 deden ze reeds verschillende ervaringen op binnen het veld. Met hun eigen creatie ‘not sure where this came from’ -ondersteund door Circunstruction- wonnen ze de BNG Circusprijs.

Daarnaast werkten ze als performers mee aan ‘Muur’ van Floor van Leeuwen en ‘Screws’ van Alexander Vantournhout. Twee heel verschillende makers die hen alle vier, op hun eigen manier, beïnvloed hebben.

taalicoon

 

Surface is vermakelijk om te zien en stuurt je tegelijkertijd naar huis met een aantal wezenlijke vragen over verandering en aanpassing.

Theaterkrant.nl
Surface
Jostijn Ligtvoet

van en met: Josse De Broeck, Hendrik van Maele, Felix Zech, Petra Steindl
productie: Familiar Faces
coproductie: Festival Circolo, LEME Festival, Cirkl (30CC)
met de steun van: de Warande Turnhout