Wouter Van Looy

Slumberland

Kleppers XS - Zonzo Compagnie
zo 4 jun 15:00 - 15:55
4 jun 17
15:00 - 15:55
  • 4 jun 17
    15:00 - 15:55
    hetpaleis, Antwerpen
    grote zaal

Slumberland is een adembenemende filmisch-muzikale tocht naar de wereld van de nacht. Het moment dat alles kantelt en de droom het wint van de realiteit.

Het zijn de kinderen zelf die je met hun verbazingwekkende fantasie meenemen naar een fascinerende wereld. Ze vertellen over hoe ze slapen, wat er gebeurt in hun dromen en waarom het nacht wordt.

De live gebrachte songs (gecomponeerd door An Pierlé en Fulco Ottervanger) en de filmbeelden van Nathalie Teirlinck verbeelden en verklanken een reeks wonderbaarlijke figuren die elkaar in een nachtelijke wereld ontmoeten.

Het maanmeisje dat op de aarde landt, het zandmannetje dat zijn zandgrot verlaat, de slaapprofessional die de slaap tot wetenschap maakt, de vleermuisjongen die liefst ondersteboven slaapt… Stuk voor stuk magische, ontroerende en grappige figuren die balanceren op de koord die slap gespannen staat tussen wat echt is en wat niet en nog lang in je geheugen blijven verder leven.

Slumberland is een productie van Zonzo Compagnie in coproductie Kunstencentrum Vooruit, Kunstencentrum Rataplan en Jeugd & Muziek Vlaanderen.

Kleppers XS

Deze voorstelling speelt in het kader van Kleppers XS.
Eerst waren er De Antwerpse Kleppers waarop Antwerpse gezelschappen hun voorstellingen presenteerden in de Bourla en De Klepperkes waarbij iets kleinere gezelschappen die tijdens dezelfde periode voorstellingen presenteerden in de Arenberg. Wat er nog ontbrak waren de Antwerpse gezelschappen die voorstellingen presenteren voor kinderen en jongeren. Tot nu. 

Programma

  • HETPALEIS presenteert tussen 21 mei en 4 juni in het kader van Kleppers XS drie voorstellingen voor kinderen: Helena van FroeFroe; Slumberland van Zonzo Compagnie en de herneming van de HETPALEIS-productie De Nachtwandelaars van Hans Op de Beeck
  • De Antwerpse Kleppers in Toneelhuis
  • De Klepperkes in de Arenberg