Karolina Maruszak

voorleessessie: Hassan, de wever

Jeugdboekenmaand in hetpaleis
2022-2023
za 11 mrt 14:00 - 15:30
11 mrt 23
14:00 - 15:30
  • 11 mrt 23
    14:00 - 15:30
    hetpaleis, Antwerpen
    foyer

In maart is het naar jaarlijkse traditie Jeugdboekenmaand en hetpaleis doet opnieuw mee. Dat kon ook niet anders, want het thema van deze editie is ‘geluk’. 

Kom op zaterdag 11 maart naar hetgeluk en luister naar Hassan, de wever, een verhaal uit de traditie van Duizend-en-een-nacht. Het verhaal wordt in drie verschillende talen voorgelezen aan iedereen die graag luistert.

Na afloop van deze activiteit krijg je de gelukskaart De Lezer. Heb je drie verschillende gelukskaarten? Draai dan aan het Rad van Geluk in een van de Antwerpse bibliotheken voor een fijne geluksbrenger.

praktisch

leeftijd voor iedereen vanaf 6 jaar

wanneer 11 maart 2023 om
14u | Nederlands
14u30 | Arabisch
15u | Russisch

De voorleessessies duren ongeveer 10 tot 15 minuten. Aansluitend worden kinderen uitgenodigd om samen een illustratie te maken bij het verhaal. 

wie leest voor?
Gwendolin Harissa Van Jole houdt van wilde dansjes, dolle verhalen en kunstige ideeën. Na haar studies in Performance Art besloot ze deze liefde te delen met jong en oud. Ze speelt geregeld in theatrale creaties en geeft dansante funshops over heel Vlaanderen. Daarnaast is ze ook creatief actief in het jeugdwerk, kunsteducatie en sociaal culturele projecten.

Hussein Al-Khalidi is Iraaks acteur en theatermaker. Hij werkt in Antwerpen aan sociaal-artistieke projecten als acteur, regisseur en lesgever. Hussein was onder andere verantwoordelijk voor de regie van het internationale project 'Little Amal'. 

Ianina Cozari is een Moldavische journaliste die in België woont. Ze produceert foto- en videoreportages over Belgische en Europese cultuur in het Russisch.

artistiek: Hussein Mahdi
productie: Maite Gonzalez