Michiel Van Opstal

[insert name]

deprimeurs/ Michiel Van Opstal
2022-2023
vr 19 mei - zo 21 mei
19 mei 23
-
21 mei 23

[insert name] is een auditieve ervaring die je doet stilstaan bij de wereld zoals die is. Het concrete uitlichten en je uitdagen om hierbij nieuwe perspectieven te vormen. Met een hoofdtelefoon op nemen zes spelers je mee in een theatrale wandeling langs straat en plein. Verwacht je aan beschouwende vragen, kolken in groep en verwoede pogingen om te weten te komen wat er in het hoofd van passanten omgaat.

Michiel Van Opstal studeert regie aan de Toneelacademie van Maastricht. [insert name] is de voorstelling waarmee hij afstudeert. Hij liet zich inspireren door Human Zoo van Bad van Marie en Birds van Seppe Baeyens. De film Her van Spike Jonze heeft Michiel tot het bedenken van het concept aangezet. Samen met 6 jongeren tussen 16 en 26 jaar heeft hij gezocht hoe het Theaterplein, de foyer van hetpaleis en de omgeving errond vanuit een nieuw perspectief bekeken kunnen worden. Met eigen teksten en muzikale composities daagt hij het publiek uit om zachtjes uit hun comfortzone te stappen.

Handig om weten
De voorstelling is in openlucht en je beleeft ze al wandelend. Voorzie aangepaste kledij. Verzamelen doen we in de foyer van hetpaleis.

hetpaleis toont onder de vlag deprimeurs enkele afstudeervoorstellingen waaronder ook [insert name]

concept, regie en geluid: Michiel Van Opstal
spel: Louis Bal, Astrid Gerard, Kiley Gregory, Jaan Jochems, Emilie Vandenberghe, Iren Villavicencio
dramaturgisch advies: Tim David, Jenne Van daele
met dank aan: Toneelacademie Maastricht en hetpaleis