Nattida-Jayne Kanyachalao

VOLTAGE-club

hetpaleis, BRONKS & KOPERGIETERY
2022-2023
za 8 apr
8 apr 23

3 theaterhuizen 
2 makers
11 jongeren 
1 toonmoment
veel plezier 

De bevriende theaterhuizen KOPERGIETERY, hetpaleis en BRONKS verenigen hun atelierwerking. Elf jongeren uit Gent, Antwerpen en Brussel gaan aan de slag met theatermaker Simon D’Huyvetter en multitalent Joram Kunde om op korte tijd theater te spelen/te maken/te ontdekken en een toonmoment in elkaar te boksen. 

De groep komt telkens samen in een andere stad om elkaar en het theaterhuis van de ander beter te leren kennen. De jongeren geven het beste van zichtzelf op de speelvloer en laten zich inspireren door samen naar voorstellingen te kijken. 

In de paasvakantie brengen ze alles samen tot een eigen creatie die in première gaat in hetpaleis en nadien op mini-tour naar BRONKS en KOPERGIETERY.   

docenten
Simon D’Huyvetter werkt als freelance theaterauteur, -speler en -maker. Hij is docent in de theaterateliers van oa. KOPERGIETERY, BRONKS EN LARF. Hij regisseerde bij KOPERGIETERY de voorstellingen Fun Loving Humans en Meisjes van Krijt. Samen met actrice Eva Binon schreef en speelde hij de voorstelling TWEE. Simon is vast verbonden aan theatergezelschap Blauwhuis waarvoor hij de voorstellingen Cyclos, Wilt Hard, Richarken en Stapman creëerde.


Joram Kunde Boumkwo is, naast sociaal werker en docent, een multi-instrumentalist, rapper en producer. In 2007 richtte hij zijn muziekband KUNDE op, een smaakvolle mix van hiphop met jazz, funk en Afrikaanse polyritmiek. Hij werkt als docent binnen de theaterateliers van KOPERGIETERY Rabot. Daarnaast toonde hij zijn expertise in het creatief werken met jongeren voor YAR Vlaanderen (Youth At Risk), een organisatie die jongeren met zware problematieken de kans biedt hun leven weer op de sporen te krijgen. 


praktisch
8 april in hetpaleis
15 april in BRONKS, Brussel (tijdens de Toonmomenten van de STUDIO BRONKS-Jaarwerking)
13 mei in KOPERGIETERY, Gent (tijdens Wild Weekend in KOPERGIETERY)

regie: Simon D'Huyvetter, Joram Kunde
spel: Hannah Macpherson, Nika Debruyn, Imrane Akajjoua, Jules Van Opstal , Willem Loobuyck, Ronja Michels , Louise Arfaoui, Wissal Oualit, Jorden Destrycker, Mina Bouti
samenwerking: Bronks/hetpaleis/Kopergietery