Rafaël Bracke

Voorjaarsontwaken

WOLF WOLF
2023 - 2024
ma 20 nov en di 21 nov
20 nov 23
en
21 nov 23

‘And they all lived happily ever after
And they all lived happily
And they all lived
And they all
Grew up’

Labrinth, ‘Euphoria’

Voorjaarsontwaken speelt zich af in het schemergebied tussen kind en volwassene. Binnen de muren van een schooltoneel steken fictie en realiteit elkaar aan als repeteert een groep jongeren voor het leven. Ze ontdekken de wereld, elkaar, zichzelf en de daarbij horende driften en perikelen. En dit terwijl het woekert in hun lichaam, dat sneller groeit dan hun hoofd kan bijhouden. Grenzen worden even snel getrokken als onduidelijk gemaakt. Die verwarring kan kwetsend zijn, maar ook zalvend. Zeker wanneer keuzes over je eigen lichaam door anderen bepaald worden. Zeker wanneer lang niet alles bespreekbaar is. Zeker wanneer je niet goed bent in je beter voelen. Zeker wanneer alles nog kan veranderen. En zeker wanneer het allemaal maar theater is.

Na Who’s afraid of Virginia Woolf?, dat geselecteerd werd voor Het Theaterfestival 2020, waagt WOLF WOLF zich opnieuw aan een repertoirestuk, nu van Frank Wedekind. 

WOLF WOLF was tijdens seizoen 22-23 al eens met Voorjaarsontwaken te gast in de grote zaal. We nodigen hen graag opnieuw uit.

trigger warning

Ga na de voorstelling in dialoog met je klas of gezelschap. Jongeren die graag anoniem (en gratis) in gesprek willen gaan, kunnen contact opnemen met Awel via chat, telefoon (nummer: 102) of mail. 

Heb je na het zien van deze voorstelling zelf nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Voorjaarsontwaken is véél, maar vooral een staalkaart van een groep multitalenten.

De Standaard

meer info

  • Mitch van WolfWolf werd geïnterviewd door Westrand, lees het interview hier.
  • Lees lovende recensies van o.a. De StandaardKnack en Etcetera.
  • Voorjaarsontwaken werd geselecteerd voor Het Theaterfestival. We delen graag een quote uit het juryrapport: 
Voorjaarsontwaken weerspiegelt de fragmentarische werkelijkheidservaring van de jonge spelers (en van ons allen), maar weet die toch te vatten in één grote spanningsboog. Als jury zien we toekomstmuziek in dit collectief.

van en met: Imke Mol, Mitch Van Landeghem, Flor Van Severen, Naomi van der Horst, Gilles Pollak, Soraya van Welsenis, Matthias Van de brul, Valentina Tóth, Gilles Vandecaveye-Pinoy
tekst: naar ‘Frühlings Erwachen’ van Frank Wedekind
muziek: Gilles Vandecaveye-Pinoy, Valentina Tóth
vormgeving: Gilles Pollak, Shervin Sheikh Rezaei
live mixage: Cesar De Sutter-Pinoy
kostuum: Lieselot Siddiki
productie creatie: Eva Bracke
spelcoach: Esther de Koning
eindregie: Renée Goethijn
met dank aan: Kunstencentrum VIERNULVIER, Theater Zuidpool, En Avant Festival, De Grote Post - Oostende, SABAM, Gemeenschapscentrum De Linde, Carine van Bruggen, Henk Vandecaveye, Victor Hidalgo, Max Grymonprez
met steun van: de Vlaamse Overheid, Compagnie Cecilia, de Figuranten