Clara Hermans

Human Instruction Manual

fABULEUS/ Helder Seabra
2023 - 2024
do 8 feb - za 10 feb
8 feb 24
-
10 feb 24

In minder dan een seconde maken we connectie met mensen aan de andere kant van de wereld. Waarom is het dan vaak zo moeilijk om verbinding te maken met de mensen met wie we dagelijks omgaan? Human Instruction Manual is een intense dansvoorstelling waarin twaalf jonge mensen zoekend en tastend om elkaar heen bewegen. Voortgestuwd door elektronische dansmuziek proberen ze de afstand tot elkaar te overbruggen.
Want hoe ontcijfer je de gebruiksaanwijzing van een ander? En hoe leg je aan de buitenwereld uit hoe jij zelf in elkaar zit?

De Portugese danser en choreograaf Helder Seabra was een van de spilfiguren binnen Ultima Vez en Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui. De jongste jaren ontwikkelt hij eigen werk in binnen- en buitenland, onder andere vanuit zijn eigen gezelschap Incognitus.

De choreografen Helder Seabra en Natascha Pire hebben samen met deze jongeren een onstuimige en tegelijk fragiele danstaal ontwikkeld, die het zoeken naar de rol van lichaamstaal en aanraking indrukwekkend verbeelden.

Theaterkrant.nl

meer info

choreografie en eindregie: Helder Seabra
concept en cocreatie: Natascha Pire, Helder Seabra
assistentie: Jessie Susan Lhôte
dans: Ine Bervoets, Milo De Clerck, Nolan Decreton, Ben Herlaar Masina, Victor Jansen, Shanoy Saunders, Flore Schroyen, Sabur Simbananiye, Hannes Van Borm, Maïté van Genugten, Julie Van Minnebruggen, Lena Wilmots
muziekcompositie: Stijn Vanmarsenille
kostuum: Oona Mampuys
lichtontwerp: Kim Rens
coproductie: STUK kunstencentrum - Leuven, Tweetakt, Perpodium
met steun van: Destelheide, de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap, de taxsheltermaatregel van de Belgische Federale Overheid