Kathleen Michiels

Vuur/toren

hetpaleis & Laika/ Michai Geyzen
2023 - 2024
za 13 apr - zo 2 jun
13 apr 24
-
2 jun 24

Een woeste oceaan. Drie vuurtorenwachters houden een licht brandend in een toren. In weer en wind werken ze met gevaar voor hun eigen leven. Alleen maar om anderen veilig thuis te brengen. Maar wat als het licht sputtert en dooft? Wie loodst hen naar een veilige haven als de wereld hen vergeten is? Hoe lang houd je het vuur brandend in je hart als iedereen je heeft verlaten?

Vuur/toren gaat over de laatste vuurtorenwachters ter wereld. Ze verliezen alle houvast als ze in de armen lopen van de enige die hen altijd bleef koesteren: de zee.

Na Über-ich en De Passant maakte Michai Geyzen opnieuw een dansante en tragikomische voorstelling voor kinderen. Vuur/toren is zo goed dat we de voorstelling nog een allerlaatste keer hernemen, in de grote zaal.

De voorstelling bevat stroboscopische lichteffecten.

Omwille van overzichtelijkheid werden de vorige speelreeksen van Vuur/toren tijdens seizoenen 20-21, 21-22 en 22-23, verborgen. Deze voorstelling ging in première op 16 februari 2022 om 19u15.

Michai Geyzen slaagt er consequent in om met minimale maar secuur ingezette middelen zijn verhaal te vertellen. (...) Wat een mooie, gevoelige voorstelling.

De Morgen

regie: Michai Geyzen
spel: Ephraïm Cielen, Pieter-Jan De Wyngaert, Young-won Song, Yoh Morishita, Boris Van Severen, Hervé Guerrisi, Christian Roe, Robbert Vervloet, Elias Vandenbroucke
muziek: Ephraïm Cielen
choreografie: Young-won Song
dramaturgie: Mieke Versyp
kostuum: Vick Verachtert
lichtontwerp: Thomas Stevens
scenografie: Peter De Bie
met steun van: de taxsheltermaatregel van de Belgische Federale Overheid via Casa Kafka Pictures