Kurt Van der Elst

duoworkshop promise me

hetpaleis, Ido Batash en Thomas Devos
2023-2024
zo 19 nov 15:00 - 17:00
19 nov 23
15:00 - 17:00
  • 19 nov 23
    15:00 - 17:00
    hetpaleis, Antwerpen
    5 Repetitiezaal

Speciaal voor Kunstendag voor Kinderen komen de dansers uit de voorstelling promise me een dansworkshop geven. Muzikant Thomas Devos, die ook in de voorstelling meedoet, begeleidt de workshop live op gitaar.

Zekerheden op de helling zetten. Confrontaties aangaan. Stoppen met onverschillig zijn en de explosieve krachten omarmen die het leven in zich draagt. promise me is een dansvoorstelling in het teken van bravoure, lef en ongeremde overgave. Tomeloos fysiek en driftig, met lichamen die de extremen opzoeken. De hunkering naar grootse dingen. Maar ook over de littekens die dat achterlaat op onze huid.

In deze workshop onder leiding van danser Ido en muzikant Thomas maak je kennis met de bewegingstaal van de voorstelling promise me. Kijk nog een laatste keer mee op vrijdag 17 november in hetpaleis en sluit op zondag aan voor de workshop. Een speelse ontmoeting tussen een volwassene en een kind vanaf 7 jaar, een manier om kennis te maken met het werk van laGeste. Er is geen ervaring vereist.

Joke Laureyns, de choreograaf, verwoordde het zelf zo: “Dans, niet als “pasje hier, pasje daar”, maar dans die, juist omdat ze de gesproken taal vermijdt, het kan hebben over alle grote dingen waarover we niet kunnen spreken zonder te stotteren, zeker niet tegenover een kind. Dààr kan dans een onderscheid maken, als een vocabulaire van het onuitspreekbare.”

Er kunnen maar 12 duo's meedoen, mis deze ervaring niet!

 

€30 per duo, €6 indien recht op kansentarief