Nattida-Jayne Kanyachalao

Theaterzomerweek met Suzanne Grotenhuis en Ruth Bruyneel

Is liegen echt zo slecht als alle grote mensen beweren?
2024 - 2025
ma 12 aug 10:00 - vr 16 aug 16:00
12 aug 24
-
16 aug 24
Vanaf 10:00

Ben jij iemand die graag dingen verzint? 
Die de gekste moppen kan vertellen? 
En spring je graag op en neer? 
Dan is deze workshop iets voor jou!

Theatermaker Suzanne Grotenhuis gaat samen met Ruth Bruyneel aan de slag rond het thema liegen. Ieder kind weet wat liegen is en we doen het allemaal wel eens. Maar… van jongs af aan leren we dat het eigenlijk niet mag. Is het wel zo simpel? Wat als een leugen net een opborreling van fantasie is? Of een tegengif voor saaiheid? Wat is liegen eigenlijk? En is het echt zo slecht als alle grote mensen beweren? 

Wat als we gewoon een paar dagen mogen verzinnen waar we zin in hebben… dan krijg je een workshop vol humor, fantasie en spannende verhalen. Met veel ruimte voor spel, knutselen en een springkasteel om mee af te sluiten!  Tenzij dat laatste een leugen was natuurlijk…

workshopgevers

Suzanne Grotenhuis studeerde in 2007 af aan de opleiding Dora van der Groen en vormt samen met Freek Vielen de artistieke leiding van De Nwe Tijd. Na haar afstuderen werkte ze voor theatergezelschap deTijd, de Queeste, hetpaleis, Het nieuwstedelijk en Toneelhuis. In 2012 maakte zij haar eerste solovoorstelling Zwarte Woud Forever, daarna volgden ook nog On Ice en Holy Shit. Grotenhuis is bovendien als gastdocent verbonden aan Hogeschool Antwerpen en het Lemmens Instituut en publiceerde onlangs haar debuut: Waar zijn de wolken. In november 2024, gaat LIEGEN (6+) van hetpaleis en De Nwe Tijd in première, deze workshopweek is een deel van het vooronderzoek voor de voorstelling.

Ruth Bruyneel studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en is speler, theatermaker en theaterdocent. Ze geeft regelmatig workshops in hetpaleis. Daarnaast maakt ze met haar gezelschap Meurman & de Rudy ook eigen voorstellingen (A Girl’s Guide to Hunting, Stretch, DEVICKY.) Ruth werkte daarnaast o.m. samen met theatermaker Inne Goris en choreograaf Seppe Baeyens.

praktisch

vierdaagse workshop van 12 tot 16 augustus 2024 - let op! geen workshop op 15 augustus
voor iedereen die naar de eerste, tweede of derde leerjaar gaat
van 10 tot 16 uur, voor- en naopvang van 9 tot 10 uur en van 16 tot 17 uur

Kies één kamp per vakantie, zo krijgt iedereen de kans om mee te doen.  
De ticketverkoop start op zaterdag 24 februari om 10u.

prijs
€120
€24 voor wie recht heeft op verhoogde tegemoetkoming of kansentarief

vrijetijdstoelage
Heb je recht op kansentarief? Dan kan je als inwoner van stad Antwerpen op jaarbasis tot 100 euro terugkrijgen voor de deelname aan sport-, cultuur- of jeugdaanbod, want elk kind en elke jongere heeft recht op vrije tijd. Download het aanvraagformulier hier.

tussenkomst van het ziekenfonds
De verschillende mutualiteiten (ziekenfondsen) voorzien ook een tussenkomst voor kampen. Raadpleeg de website van de mutualiteit voor de laatste info, breng het juiste formulier mee en een medewerker van info & tickets vult het met plezier voor je in.

 

Nattida-Jayne Kanyachalao