Nattida-Jayne Kanyachalao

En ze leefden nog... Voorleessessie met Elisabeth Lucie Baeten

hetpaleis
zo 24 mrt 11:00 - 12:00
24 mrt 24
11:00 - 12:00
  • 24 mrt 24
    11:00 - 12:00
    hetpaleis, Antwerpen
    hetgeluk

In maart is het naar jaarlijkse traditie Jeugdboekenmaand en hetpaleis doet opnieuw mee. Laat je op zondag 24 maart betoveren door de woorden van schrijver Elisabeth Lucie Baeten en duik nadien in je fantasie. Dat kan niet anders dan een magische voormiddag worden.

Elisabeth Lucie Baeten nestelt zich in de foyer van hetpaleis en leest voor uit haar wondermooie, eigentijdse sprookjesboek 'En ze leefden nog'. Verwacht je aan prachtige verhalen over prinsessen die hun leven eindelijk zelf mogen bepalen. Geen van hen wanhopig, stil of naar een prins op zoek, prinsessen doen lekker wat ze willen. Ariël wil geen ballet, maar liever waterpolo doen. Doornroosje is veel te moe voor een ongevraagde zoen. Wist je dat Rapunzel haar lange haren soms best haat? En het Beest van Belle is misschien wel om een goede reden kwaad. Dit boek toont aan iedereen dat prinsessen altijd zelf de helden van het sprookje zijn geweest. Ze spelen de hoofdrol in hun verhaal, dat soms groot is en soms klein. Niet zoals ze waren, maar zoals ze kunnen zijn. 

‘En ze leefden nog’ is een bestseller waarvan meer dan 15.000 exemplaren verkocht werden. Na de voorleessessie ga je zelf aan de slag met potlood en papier. Hoe ziet jouw droomprins- of prinses eruit? 

 

praktisch

leeftijd voor iedereen, helemaal fijn vanaf 5 jaar
wanneer 24 maart 2024 om 11uur
gratis, reserveren is niet nodig

Bij deze activiteit van de Jeugdboekenmaand krijg je de kwartetkaart Leeskampioen. Vier kaarten van het kwartet verzameld? Kom naar een van de Antwerpse bibliotheken, draai aan het rad en win een leuk gadget.