Rob Walbers

First Contact

Het nieuwstedelijk
2017 - 2018
za 21 okt 20:00 - 21:05
21 okt 17
20:00 - 21:05
  • 21 okt 17
    20:00 - 21:05
    hetpaleis, Antwerpen
    grote zaal

 Een vroege veertiger die nooit volwassen is geworden, beseft op een dag dat hij werkelijk alles heeft wat oppervlakkig gezien bij een volwassen leven hoort. Een huis in de stadsrand, een goedbetaalde job, een knappe echtgenote en een dochter.

Zijn leven leidt hem van luchthaven naar luchthaven, van hotel naar hotel. Pas als zijn dochter zestien jaar wordt (zowat zijn eigen innerlijke leeftijd) en volop haar eigen leven begint te leiden, wekt ze zijn interesse. De man zet alles op alles om haar alsnog te leren kennen. Maar of zij daar nog voor voelt?

“First contact navigeert gezwind tussen alle media door, maar voelt niet als een grote trukendoos. Wel als een baanbrekend multimediaal stripverhaal.” **** De Standaard

 

Met First Contact maakt Adriaan Van Aken (Dansen Drinken Betalen - (almost) The Movie/ Last Call) niet enkel een nieuwe stripvoorstelling, maar ontwikkelt hij ook de eerste volwaardige audio-based stripapplicatie ter wereld. Na zijn samenwerkingen met Philip Paquet werkt hij nu samen met de jonge stripmaker Wide Vercnocke (Wildvlees, Narwal).

taaliconen

prijzen

€ 14/€ 10/€ 7

tekst, regie, audio- en videomontage: Adriaan Van Aken
stemmenwerk: Stijn Meuris
stemmenwerk: Sara Vertongen
muziek (compositie, opname, mix en liveversie): Joris Caluwaerts
klankomgeving & bruitagegeluiden: Lucas Derycke
ontwikkeling app + extra's muziek: Bert Hornikx
videomontage & FX: Kristof Van Perre
dramaturgie: Els Theunis
: Het nieuwstedelijk