Cultuurmarkt Vlaanderen

Opener van het cultuurseizoen in HETSTEEN
zo 27 aug 11:00 - 18:00
27 aug 17
11:00 - 18:00
  • 27 aug 17
    11:00 - 18:00
    , op reis
    HETSTEEN

In HETSTEEN bundelen hetpaleis, Zonzo Compagnie, FroeFroe en HETSTEEN hun krachten om een zomers programma voor kinderen en jongeren in elkaar te steken. FroeFroe speelt ZEEBOENK buiten voor HETSTEEN, op het eerste verdiep kan je naar Made in El Kwakkaba van Zonzo Compagnie en in de ontmoetingsruimte is er een korte teaser van de nieuwe hetpaleis-coproductie RAYA. Daarnaast kan je doorlopend naar het Open Atelier van HETSTEEN, vlinders komen knutselen voor het hetpaleis-openingsfeest en je dansen op je favoriete song.

Programma

11:00 – 17:00
HETSTEEN: Open Atelier (kelder)
Van 6 tot 12 jaar
Het Open Atelier is een creatieve denk-, doe- en droomplek waar je samen met je (groot)ouder aan de slag gaat. Neem deel aan verrassende activiteiten en ontdek de gelijkenissen en verschillen tussen vroeger en vandaag. Of droom mee over hoe de wereld er morgen zal uitzien. Kinderen en (groot)ouders leren elkaar op een nieuwe manier kennen tijdens dit bijzondere atelier. Laat je verrassen door uitdagende doe-opdrachten met een scherp filosofisch kantje.
Reserveren?

11:00 – 17:00
hetpaleis: Vlinders knutselen voor het openingsfeest (ontmoetingsruimte)
Voor iedereen
In de ontmoetingsruimte helpen begeleiders je op weg om samen de mooiste vlinders te knutselen volgens verschillende technieken. Op het grote openingsfeest 9 en 10 september kan je vervolgens je eigen vlinders komen bewonderen, ze zullen een belangrijke rol spelen in de feestelijke opening van het vernieuwde hetpaleis!

11:00-17:00
hetpaleis: Just Dance (ontmoetingsruimte)
Voor iedereen
Justin, Sia, Beyonce, Prince … wie is jouw popidool? Naar aanleiding van de voorstelling Virginity van hetpaleis en fABULEUS, geïnspireerd door popidolen en Prince, daagt hetpaleis je uit om op een nummer van jouw popidool te komen dansen.


11u + 15u
Zonzo Compagnie/ Silke Melis & Alec De Bruyn: Made in El Kwakkaba, 15’ (eerste verdieping)
Vanaf 4 jaar
Made In El Kwakkaba is een interactieve muziektheatervoorstelling die bestaat dankzij speelgoeddonaties: kinderen gaan op zoek naar speelgoed dat in de vergetelheid is geraakt, maar desalniettemin nog steeds kan dienen en klaar is om te schitteren in een nieuw leven op scène! Zo krijgt elke afgedankte furby, wegkwijnende teddybeer, batterij-verlangende Casio recht op een tweede verwondering dankzij een plekje in deze voorstelling, in plaats van een plekje op de vuilnisbelt…

13u
hetpaleis, beeldsmederij DE MAAN & Moussem Nomadisch kunstencentrum:
verrassingsact RAYA, 20’ (ontmoetingsruimte)
Vanaf 10 jaar
Raya is een meisje met groene haren dat ergens in een heel klein stadje woont. Haar ouders en de andere groenharigen werden ooit verbannen. Ze besluit op zoek te gaan naar haar ouders om te ontdekken wat hen overkwam. Kom alvast kijken naar een teaser van deze nieuwe voorstelling van Beeldsmederij DE MAAN, Moussem Nomadisch kunstencentrum en hetpaleis.


14u en 16u
FroeFroe: ZEEBOENK, 30’
Vanaf 6 jaar
“Wie nog nooit gevaren heeft weet niet hoe een zeeman leeft”. Monster aan voor deze voorstelling van Froefroe voor en over (klein)mannen met baarden en loze meisjes (die willen gaan varen). Trek uw zuidwester wat dieper over uw oren, stop uw pijp met gedroogd zeewier en neem nog een gulzige beet van uw ranzige tweebak. Landrotten en zoetwatermatrozen blijven beter aan land!