Liedjes met Wortels

Jan Van Outryve & Soetkin Baptist
zo 25 jun 16:00
25 jun 17
16:00
  • 25 jun 17
    16:00
    hetpaleis, Antwerpen
    kleine zaal

Elan was een bijzonder meisje.
Ze hoorde alles, overal leek wel een lied te weerklinken.
Op een nacht had Elan een droom, ze zou een grote machine maken waarin ze alle liederen kon verzamelen. De volgende dag vertrok ze.
Met haar bandopnemer onder de arm reisde ze doorheen de wereld en verzamelde liedjes die baby's konden doen slapen, liedjes die mensen genazen, liedjes tegen hoofdpijn, liedjes om iemand gelukkig te maken, liedjes om te vieren, maar ook liedjes die kietelden, liedjes die prikten, liedjes om uit te lachen, ...

Met het verhaal over Elan als leidraad verzamelden zangeres Soetkin Baptist en luitist Jan Van Outryve een reeks parels uit het gigantische archief van Alan Lomax. Jarenlang reisde deze musicoloog de wereld af en bouwde aan een indrukwekkende verzameling liederen.

Liedjes met Wortels is de tweede release van Zonzo Records.
Na het succesvolle Slumberland met An Pierlé en Fulco Ottervanger, nemen Jan Van Outryve en Soetkin Baptist je mee op een wereldreis op zoek naar Wortelliedjes.

Componist en luitist Jan Van Outryve maakte een selectie uit het kolossale liedjesarchief van de Amerikaanse musicoloog Alan Lomax. Voor het album Liedjes met Wortels maakte hij een arrangement voor de prachtige stemmen van Soetkin Baptist, Aline Goffin en Naomi Beeldens, luit, cittern, ukulele, nyckelharpa (Didier François), contrabas (Tim Vandenberghe) en slagwerk (Tijl Pyrijns).

Lof voor de voorstelling LIEDJES MET WORTELS:
Bijzonder mooi vertolkte liedjes over leven en dood, geluk en verdriet, met een heel eenvoudig, ouderwets voorleesverhaaltje ertussen. Je kon een speld horen vallen. 
De Standaard